četrtek, 18. junij 2009

5. letni koncert APZ UP minil v znoju

10.6.2009 je bila do 17:30 čisto navadna, morda že zjutraj malce prevroča delovna sreda. Potem se je začelo škripanje odrskih desk, tradicionalno premikanje stolov v dvorani, vsem znano upevanje jajajajajajajajajaaaaaaa, brisanje prvih kapljic znoja, pa sestavljanje inštrumentov, iskanje izgubljenih črnih žab, menjavanje pravkar raztrganih črnih žab, brisanje drugih kapljic znoja, preobuvanje in tik pred odhodom na oder tudi zavijanje daril za Ambroža brez enega samega koščka selotejpa v temi najbližje oštarije na muzejskem trgu. Na vrtu pokrajinskega muzeja nas je poškljocal Manuel, izdelke si lahko pogledate tukaj. In smo šli. Bila je polna dvorana in bilo je vroče. Morda bi bolj kot Richte mich Gott za uvod v večer pašala tista It's gettin' hot in here (od 1.04 naprej). Vseeno se nismo zmedli in smo še enkrat odpeli naš tekmovalni program plus še nekaj štikelcov, vse skupaj lično našteto tukaj:




Med pavzami, ko sem iskala vsaj en malo prepiha, so v dvorani silno delili kupe plaket in priznanj, kdo in zakaj jih je dobil napišem takoj, ko izvem. Trajalo je (tako, čisto po občutku) dobri dve uri, potem pa smo na zraku pred fhšjem končno piknili še par fetk pršutka in srknili malo bričevega rujnega. Nadaljevalo se je v eni od koprskih betul, zatem pa še na koprskem pomolu. Fotografsko gradivo tega zadnjega smo komisijsko uničili (to je laž).

Naš posebni terenski poročevalec Gašper je na zakuski posnel dva objave vredna portreta, dodajam pa mu še prisrčen objem Maje in bivšega apezejevca Uroša :







Pa še obogatena verzija ene od že omenjenih Manuelovih fotk, da boste videli kaj vse ste spregledali:



Drugo leto bomo švicali že šestič!

2 komentarja:

  1. Hahaha, cari ste! :-) Zmjr bli, zmjr bwste! Po mojem je tudi Domen pozabu pas od hlac, pa sta se verjetnu z Metodom odlocla, da bosta pomanjkanje skrila z reklci... ;-) Aaaaajd!

    OdgovoriIzbriši
  2. sovrazim se, ko iscem note tri sekunde pred nastopom. vrhunec vznemirjenja pa dosezem iscoc cimbolj cele cimbolj crne zabe- altrnativo za une, ki so ostale doma na postelji.

    grem stavit, da bom imela naslednjic vse pri sebi pravi cas. fantje bodo imeli kavate (vsi!) in pasove (tudi vsi, ceprav ne stekam zakaj je to tko nujno ;) ).

    pffffff preklicujem. to bi blo cist brez veze. :D kul blog, baj d wej.

    OdgovoriIzbriši