četrtek, 25. junij 2009

Gostujoča tipkovnica (Alenka)

Uvajam rubriko gostujoča tipkovnica, da ne bom tako osamljeno nakladala o vsem mogočem in nemogočem, sploh pa o zadevah, o katerih bore malo vem. Za prvi prispevek sem prosila Alenko Šinkovec, ki rešuje mojo zagato s plaketami in listinami, podeljenimi na letošnjem letnem koncertu. Bilo jih je nemalo, sem se že skoraj lotila naštevat tiste, ki plakete niso dobili, bi bilo bistveno lažje. Pa se nisem. Ker mi je prej Alenka poslala krstno izvedbo gostujoče tipkovnice. Gre pa takole:

......................................................................................................................................................................

Zborček APZ UP deluje že (šele) 5. let in zato smo se ob svoji okrogli obletnici odločili podeliti razna priznanja, nazive, zahvale na vse strani.

Pevke in pevci se menjajo vsako leto, le najvztrajnejši ostajajo.

3. letno aktivno sodelovanje z zborom:

Anja Bembič, Valentina Bradaš, Manca Stibilj, Katja Stopar in Alenka Šinkovec

5. letno aktivno sodelovanje z zborom:

Luka Benčina, Iva Dobovičnik, Boštjan Krapež, Andreja Margon, Maja Repovž.

(nekateri so v tem času zamenjali funkcije, drugi priimke, vsi pa ostajajo stari dobri apezejevci).

Vsi, ki že 5 ali več let pojejo pri zboru (ne le APZ UP pač pa pri katerem koli zboru razen pri otroških), so prejeli Gallusovo značko.

Bronasta GZ za 5. letno ljubiteljsko udejstvovanje na področju glasbene dejavnosti:

Benčina Luka, Celin Ana, Dobovičnik Iva, Erjavec Maja, Filipič Andrej, Krapež Boštjan, Lozej Tamara, Margon Andreja, Obed Neja, Repovž Maja, Stibilj Manca, Sukič Primož.

Srebrna GZ za 15. letno ljubiteljsko udejstvovanje na področju glasbene dejavnosti:

Mugerli Bodgan, Silič Vasja, Stopar Katja, Štrukelj Metod.

Brez nekaterih članov umetniškega in upravnega odbora delo v zboru ne bi potekalo tako tekoče. Ambrož in Špela sta podelila poleg rožic nazive zaslužnih članic.

Tako in drugače je s svojo vsestransko nadarjenostjo in pozitivnostjo navduševala korepetitorka Andreja Hrvatin, svoje znanje pa je radodarno predajala apezejevcem na vajah in koncertih Eva Jelenc ter uspešno prispevala k kvaliteti in promociji zbora.

Melita Rolih se je s svojo trdno voljo uspešno spopadla z začetnimi problemi ter kot gospodarica zbora vidno pripomogla pri vzpostavitvi notranje organiziranosti zbora. To nalogo je Melita zvito predala Alenki Šinkovec, ki vztrajno nadaljuje z delom in skrbi, da bi bilo delo njenim naslednikom čim lažje.

Častne listine APZ UP prejmejo…

PEF KP: za prostore, ki so nam jih odstopili, da smo lahko nemoteno vadili, za vzpodbude k ustanovitvi zbora prof. Bogdani Boroti, za vso ostalo pomoč..

ŠOUP: zbor že 5. leto deluje pod okriljem organizacije, zahvalili smo se jim za finančno pomoč, moralno in organizacijsko podporo.

GŠ KP: za vzpodbude, realizacijo skupnih projektov z orkestrom GŠ Koper. Tudi letos nam je Glasbena šola Koper stala ob strani, ko smo rabili prostore za vaje in seminar ter instrumente za izvedbo nove skladbe tekmovalnega programa.

APZ UP je naziv častnega člana zbora letošnje leto podelil Sebastjanu Koklu, ki kot ustanovni član spremlja in podpira zbor od samega začetka. Z zagnanim vodstvom zbora je znal skozi konstruktiven pogovor preseči probleme in vedno najti ugodne rešitve.



Alenka Šinkovec
..........................................................................................................................................................................




p.s. meni je bil najbolj všeč tista listina, ki jo je zrihtal Sebastjan in bo pokrila stroške našega drugega CDja. Na, zdej pa mi bo kdo očital, da sem material girl...

Ni komentarjev:

Objavite komentar