ponedeljek, 1. junij 2009

Nedelja ob Loari

Ker je bilo tekmovanje za nami, smo se v nedeljsko jutro zbudili bistveno bolj sproščeni (nekateri tudi bistveno bolj skisani od silnega slavja argentinske zmage). V vasici Cinq-Mars-la-Pile, dobrih dvajset kilometrov jugozahodno od Toursa, nas je pričakala gruča domačinov vseh starosti in nas v skoraj izključno renaultovih avtomobilih (vmes se je znašel en opel) odpeljala na kosilo. Pri različnih družinah smo nato nekaj ur razvajali brbončice in srkali vino, ki so ga gostitelji hiteli prinašati na mizo kot za stavo. Pred koncertom nam je uspelo smukniti še v enega od številnih gradov, ki krasijo bregove vodnate Loare. Prav res nam ni bilo hudega:


Na vrtu ene od gostiteljskih družin.


Cukerček dneva.


Sprehod okrog gradu.









In potem koncert v vaški cerkvici, ki se je izkazala za odlično prizoriče. Odpeli smo tekmovalni program, nekaj Mendelssohnovih in nekaj ljudskih, pa eno Čopijevo. Vmes se nam je uspelo tudi konkretno nasmejati, za kar smo še posebej hvaležni Metodu ;) Francoski zrak nam vsekakor dobro dene, veljalo bi razmisliti o uvedbi redne linije iz Kopra.






Orglala je Lara.




Čopijevo nam je oddirigirala Eva, ki nam je malo kasneje na avtobusu razodela veselo novico...



3 komentarji:

  1. Ko berem vaše popotniško - glasbene dogodke, opazim, da vam je čestitala tudi gospa Lucija Čok. Mislim, da si to lahko štejete v čast. Še en dokaz več,da ste prisotni ne samo glasbeno, ampak tako in drugače . v pozitivnem smislu, seveda.

    OdgovoriIzbriši
  2. preljubi,

    bi kar se kaksen dan ostal clovek...pa kaksno zapel.

    lepo je blo.

    tanja

    OdgovoriIzbriši
  3. se strinjam.

    ampak zato pa še tolko bolj komaj čakamo letni koncert, ane;)

    lp

    OdgovoriIzbriši