torek, 15. februar 2011

Gostujoča tipkovnica: BLAZNO RESNO INTENZIVNI

Apz UP se je ta vikend intenziviral. Doteraval. Bil, spoznavnokritičen in se učil kako žurati ter ostati živ in zdrav, predvsem pa sposoben iti naslednji dan na koncert. Pa spravljal skupaj bežeče enote in jih vračal v boj ter spodbujal soldate, da se borijo še bolje.

Ja, v Opatiji smo imeli intenzivne vaje in da vam niti ne povem, da smo prišli do neverjetnega spoznanja, da je od starih apezejevskih prdcev (kot smo bili nekoč poimenovani) ostalo točno toliko članov, da jih lahko preštejemo na prste. Kar pa me (kljub nostalgiji) silno veseli, še posebej ob pogledu na radoživo mladež, ki že veselo “brusi kose”, da bo lažje sekala v Cantonigrosu (če vam še nismo povedali, potem svečano naznanjam, da je APZ UP sprejet na tekmovanje v Cantonigros. Tadadadada, se veselimo novih izzivov!).

Torej, starine moramo priznati, da ta zelenjad in olesenela zelenjad ni od muh. So klapa in pol, zato smo jih še posebej veseli!

Alora, zdaj pa jaz tebe fprašam! Imaš note s seboj? Ja? Torej ne cagaj in se ne obotavljaj. Bomo peli.

In se je pelo v petek, pa v soboto, pa v soboto ponoči (:)) :D) pa v nedeljo, potem pa še na koncertu v Opatijski cerkvi sv. Jakoba.

In se je prisegalo.

Tako je, dragi moji, našo zelenjad smo krstili. In olesenelo zelenjad, ki se ji je prejšnjo sezono uspelo izmuzniti tudi.

APZ UP dinozavri, da ne rečem fosili (ne, Luka? :) ) so pripravili blazno resen program (na momente bolj blazen kot resen, vsega mora bit). APZ-jevec mora namreč biti iznajdljiv. Mora razmišljati močno močno (tudi, če kdaj pa kdaj to boli :)), mora biti sproščen in mora biti sposoben timskega dela (dddd?? ). Mora biti kreativen, inovativen in natančen. Pa IZNAJDLJIV in malo nor. Ne bom naštevala dalje. SO SE IZKAZALI in smo jih krstili.

In so na koncu tudi prisegli!

Takole:

APZ UP PRISEGA: 1. Enkrat APZ-jevec, ostanem APZ-jevec zavedno; 2. Prisegam, da bom redno hodil/a na vaje, razen, ko:- bom bolan/a; - ko bom imel/a fantovščino/dekliščino, pa še takrat bodo vaje pri meni doma na fešti; - ko bom rodil/a, ampak tudi takrat bodo vaje pri meni doma; Ko imam izpit in se moram učit, pridem na vaje se odpočit od knjig. 3. Na vaje prinesem s sabo; - note, - veliko, ampak res veliko dobre volje, - zagnanosti, - muzikalnosti, - vsake toliko časa je zaželjen prigrizek in kakšen nov pevec / pevka. 4. Na vajah nisem nikoli slabe volje, ne obračam oči, ne godrnjam ampak navdušeno sodelujem, da bom postal/a čim boljši pevec. 5. Ko bom imel/a rojstni dan, bom počastil/a vse sopevce. 6. Še enkrat slavnostno prisegam, da bom do vseh starih pevcev podrejen/a, nadvse prijazen/a in ne bom ugovarjal/a dirigentu in vsem pevcem z višjim činom.

Na koncu pa še: Glasbi in APZ-ju se predajam z vsem srcem in vso dušo. Od tega trenutka dalje se držim načela

ZA GLASBO – ZA UŽITEK.

Nato jih je veliki vodja slovesno povišal v pravega APZ-jevca/ko UP.

Hvala bogu smo se vrnili vsi živi, eni malo potolčeni, eni z okrnjenim glasom (se zgodi tudi najboljšim, da pridejo na slab glas ;) ), zmatrani prav toliko, kolikor se za takšen vikend spodobi, z novim zagonom in vsemi dokumenti.

Sedaj pa zasluženi sedemdnevni odpočitek.

Več vam ni treba vedeti. Do naslednjič vas zapuščamo s spodnjimi utrinki.

Stay tuned!


15 komentarjev:

  1. zelo kulsko poročilo.nevem pa če moram bit fauš, da stare garda ni bila nikoli zelenjad, kvečjemu olesenele bukve in hrasti (vsaj uradno ne,čeprav v čopijevih očeh ja):)
    bralce bloga verjetno zanima tudi kdo je avtor gostujoče tipkovnice, ker če bi bla lenka potem ne bi bila gostujoča.am I right?

    OdgovoriIzbriši
  2. Boštjan, pisec želi ostati anonimen.
    Fotografsko gradivo pa še sledi. Tako se govori...in piše ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Boštjan pridi naprej nazaj al pa nazaj naprej, da ne bos sam tle poročil bral :) Naredi meso iz prvega stavka zaprisege :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Bravo, novi APZjevci! Meni tudi ni še jasno, pod kakšno rastlinje spadam, ampak nič ne D.
    Se vidimo, ko bojo mladi katero zapeli. Ostanite še naprej APZagnani :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Celinka, če se ne najdeš med dinosi ti lahko naredimo krst olesenele zelenjadi :P
    ni panike. zdej mamo protokol narjen :D

    OdgovoriIzbriši
  6. V glavnem bilo je šaldu lpu. Pa celo krst sem dočakala :) v tretji sezonui ... :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Fosili bi blo malo prehudo za rečt, bi me mogli še odkopat od kje :) Kose so nabrušene, zdej kr nekej jih je zaGrablo, nej se ta trava/zelenjad/isvegaisvaštadrugega do Španije lih prow posuši, da čimbulše nafutramo bolj ali manj strokovno žirijo. Gremo naprej!!! :D

    OdgovoriIzbriši
  8. marko nebi zdaj o mesu, se bliža post.jaz fosil/stara garda/hrast nisem nikoli nič prisegel pa se vseeno lahko potolčem po prsih glede apzjevca v sebi.si ali pa nisi.prisega gor ali pa dol.
    uspešno naprej vsem delno olesenelim in zelenjadi!

    OdgovoriIzbriši
  9. Krapež potolči se dvakrat še zame pa prid na FHŠ, da gremo na južno :)
    Imaš bonus 1. generacije-krst 1. ever na odru :P To pa tud neki velja, ne?? :P

    OdgovoriIzbriši
  10. Haha, tudi zame se žihr še kdu trenutnu v Kopri potolče. Drgač pa sm zadovoljna, Tajna. Sej dinosi so tud kdaj zeleni kne? :P

    OdgovoriIzbriši
  11. Tud dinosi :)
    Celinka, se vidimo 5. marca? Boš lahko v dveh fan clubih ;) Ti dovolimo, da nas deliš. Že, ki so fejst fantje :P

    OdgovoriIzbriši
  12. Ne 5ga še ne, 16ga pa ja.:D Bom v dveh ja! Juhuu. In, fajn slikce mate na fb! :D

    OdgovoriIzbriši