nedelja, 9. oktober 2011

C.V. Concordia vocis: Vsi v en glas

... in potem ti je jasno, kaj je mislil zadnjic, ko je rekel, da je lepo peti, ko imas obcutek, da hoce obcinstvo dejansko biti tam.

Dragi moji, lepo pocasi in brez sumnikov vam sporocam, da smo zivi in zdravi. Brusi so nakoseni in vse je pod kontrolo. Ne, dejansko. Tudi vse, ki so imeli na boarding passu napacno ime smo varno spravili cez letaliski rentgen. Erika, Dejan in Patrik, drzite pesti, da vas spravimo tudi nazaj domov ;)

Prva dva koncerta sta mimo, vsak je prijetnejsi!
Petkov, v Tortolìju (Cattedrale di Sant'Andrea) v druzbi Echos Vocalensembla (Italija) drugi, "nadgrajen" z uvodom v koncert s tradicionalnim petjem v Gavoiju (Chiesa di San Gavino Martire). Danes sledi sklepni koncert v Cagliariju zato ponovno brusimo kose:
Domenica 9 Ottobre, ore 21.00
Cagliari Basilica di San Saturnino
Coro Accademico dell'Universita del Litorale (aka MI)
Coro Polifonico del C.U.M
Children's Choir della scuola dell'Infanyia di Via Quesada

Enomesecni festival bo s tem koncertom zakljucen in glej ga zlomka, tudi mi bomo na njem (prossimo concerto). Stvar je precej naprornejsa kot smo pricakovali. Jutranje prebujanje, vaja, pocitek, dve uri voznje, koncert ob 21.00, vecerja po 23.00, povratek in naslednji dan ponovi vajo. Pa se splaca. Ker je lepo peti, ko vidis nasmejane obraze (so)pevcev in poslusalcev.

Aja, in tisti tenorji in tenorice, o katerih sem zadnjic govorila...v zivo so se boljsi.
Boljsi in slikovitejsi pa bo tudi nas zapis ob povratku, ko vam postrezemo se s kaksno fotografijo, ki se jih ne manjka in mogoce privoscimo celo kaksen posnetek. Sedaj grem na mleko z medom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar