sreda, 30. november 2011

Zlati zvoki na regijskem tekmovanju v Postojni

Ne, ne govorim o založbi, niti ne o ansamblu. Govorim o regijskem tekomovanju primorskih pevskih zborov v Postojni.

Po guslanju, da ne rečem *****ju komadov, ki smo jih bili že skoooorajda maaalček siti in po zadnji vaji, ko smo si rekli, da se le obrestuje to *****je, je prišla sobota.
Andreja bleda kot stena (pa ne zaradi treme - na tem področju se odlično znajde, zaradi bolezni. Baje jo je en virus zeznil), Ambrož cel naspidiran, mi pa tudi. Ozračje odlično, tako Postojnsko mrzlo, da je pobilo vse bacile.
Tokrat se je naš Ambrož odločil, da pa je čas, da malo prerežemo popkovino....češ, da smo preveč navajeni nanj, al kaj? Da se ne znajdemo, če ne maha on...Ha! Tudi. Predvsem pa zato, ker je naša mlada asistentka in skladateljica Andreja tolko kul dirigentka....eh, kaj...Branka Kjun je v Primorskih odlično napisala:

"Tudi Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem se je letos dokazal že na mednarodnih prizoriščih, takrat pod suvereno taktirko Ambroža Čopija, ki je tokrat vodstvo prepustil svoji asistentki, odlični mladi skladateljici in dirigentki Andreji Hrvatin. Ta je dokazala, da veliko obeta, saj je za zdaj še pod Čopijevim mentorstvom, a brez kakršnihkoli tekmovalnih in relativno malo koncertnih izkušenj je dosegla rezultat, ki bi tudi na državnem tekmovanju prinesel zlato priznanje, ob tem pa še posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe, napisane od 20. stoletja do danes, to je bila Daemon irrepit callidus madžarskega sodobnega avtorja Gyorgyja Orbana."

Po domače, Deamona smo sjkali (!!), skupno pa dosegli lepih 91, 6 točk, kar nam je prineslo zlato plaketo z odliko! Po Mariborsko: zlati APZ :)

Stanja:
Stanje po tekmovanju: gadni!
Stanje postojnskih gostilničarjev: gadno, pevci napolnili vse picerije.
Stanje publike: zmedena. A ni Ambrož črnolas? :D
Stanje po večernem koncertu v Postojnskem KD: gadno! Odmevali komadi Dajte dajte, Vstala Primorska...kako nenavadno za Primorske zbore :)

Foto: (še vedno) črnolasi Ambrož








In, ko že poročamo. Za posladek: pred kratkim objavljeno v Golici:

8 komentarjev:

  1. Pridni, res, že po "Fantih..." me je nehalo skrbet, z vsako pesmijo sem bolj uživala, sem si rekla, ma lej jo mulo, me je prav presenetla :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Branka, mislim, da je po Fantih vsem potihem malček odleglo :D
    Glede Andreje pa...špica :))

    OdgovoriIzbriši
  3. bravo bravo!
    btw, kdo bere Golico in predvsem zakaj to počne??? đizs

    OdgovoriIzbriši
  4. hahahhahahaha, boštjan :D odkar je članek o nas-očitno tudi mi :D zakaj? ker je o nas, ki smo tko blazn kul :P

    OdgovoriIzbriši
  5. ne ne, se sprašujem samo kam smo pasali glede na npr. letošnjo februarsko številko v kateri nam ponujajo vpogled v zakulisje Židane Marele, pa kaj Tonija Ferderberja najbolj veseli, pa kake štose poka Šraufciger in napovedujejo koncerte Navihank in Giannija Rijavca...ka pa vem, postavljat se Gianniju in njegovemu Belemu golobu ob bok ni kašji mačelj ;) razen če si blazn kul :P od zdaj naprej Golica kot obvezno mesečno čtivo!

    OdgovoriIzbriši
  6. pravzaprav je bil notri Lojze. Respekt ;) Glede golobov pa: I hate city birds :P ma tale golob...Gianni res nekako zbledi ob njem :D
    In kdo je Toni=? Zdej sem se malo zgubila... :D Nekje so nas mogli slišati!! :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Tajna, postojnski radio ob nedeljah ti manjka..drugače pa, tud jaz sem str'šno, str'šno vesela. :) Go APZ!

    OdgovoriIzbriši
  8. haaa, sam res...mi splošna razgledanost peša :D

    OdgovoriIzbriši