torek, 27. marec 2012

V troje je lepše in kdo ve...

...če mladi pojejo, bo pa mogoče pripomoglo. K pridobitvi prireditvenega prostora namreč. Takšnega, kot ga še mi, prišleki, nikoli odšli, pričakujemo že osem let.
V cerkvi sv. Frančiška je onidan lepo donelo. Kako bi šele, če bi lahko povabili v dvorano prav vse poslušalce, če bi bile stene zlikane in kotički pometeni.

In kot so zapisali v Primorskih, kdo drug, če ne študentje: "Po veliko letih, celo desetletjih, kar se obalna kultura poteguje za eno najlepših akustik v našem prostoru, so se v sv. Frančiška podali kdo drug če ne študentje. Akademski zbor Univerze na Primorskem je na lastno odgovornost organiziral zdaj že tradicionalno srečanje zborov treh slovenskih univerz, ljubljanske, mariborske in primorske."





Odprta vrata sv. Frančiška skozi oči medijev izgledajo takole:
v oddaji Univerza, od 20.03 naprej:
http://tvslo.si/predvajaj/univerza/ava2.132152205/

vnovicah na Valu 202, od 17.52 naprej:
http://tvslo.si/predvajaj/danes-do-13-00/ava2.132067721/

na Primorska info:
http://www.primorska.info/galerija/16789/v_troje_je_lepse/

v Primorskih novicah:
http://www.primorske.si/Kultura/Sv--Francisek-koncno-odprl-vrata-glasbi.aspx

Več fotografij Manuela Kalmana pa lahko najdete na povezavi http://www.fobija.net/foto/75/apz--v-troje-je-lepse .

Vstop je bil sicer zaradi stanja prostora omejen, ampak zato v živo predvajan v atriju Gimnazije Koper.
Opravičilo gre vsem zvestim "klikarjem" v pričakovanju neuspelega prenosa na spletni strani. Hvala za 1000 in 100 klikov.

Tako kot si želimo "zlikanih" sten, želimo tudi "zlikanih" glasov, zato se skrbno pripravljamo na prihajajoče tekmovanje Naša pesem 2012.
Norimo z norimi gobami in kdo ve, mogoče coprnico spustimo na oder že v petek, 30. 3. 2012, v Zagorju pri Pivki. Ob 19. uri bomo pričeli. Pridi in preveri kaj smo sčarali do sedaj :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar