ponedeljek, 26. november 2012

Botra Jesen, Simfonic voices in pomlajeni APZ UP

Sezona se je šele dobro začela pa že lahko zabrundamo dobri stari “vas vidim več kot familijo, da ne rečem faks.” Spet smo vsi na položajih, Ambrož je hiperaktiven, predsednik Marko veselo otvarja in zaključuje jesenske dogodke, gospodarica dela red, bruci so v stilu “go with the flow and smile” vrženi na oder in se držijo odlično, Kje so moje note? pa že hiti z beleženjem vsega, kar bi vas nemara utegnilo zanimati.
Resno, za nami je namreč jesenski del koncertnega cikla Simfonic voices, ki smo ga otvorili s projektom Glasbene predstAVE Komornega zbora Ave, pod vodstvom Jerce Gregorc Bukovec. Za drugi koncert pa smo v goste povabili Simfonični orkester Glasbenega konservatorija Giuseppe Tartini iz Trsta, pod vodstvom Stojana Kureta, dobitnika nagrade Prešernovega sklada 2012. Jesenski Simfonic voices smo zaključili z včerajšnjim koncertom, ki ga je otvoril ženski sestav Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem, nadaljevale pa gostje iz Bolgarije, zbor Vassil Arnaoudov Sofia Chamber Choir, pod vodstvom Theodore Pavlovich.
Nikakor pa ne smemo pozabiti na zahvalo študentom 3. letnika UP Turistice (v sodelovanju s ŠOUP-om in OŠ Koper), organizatorjem dobrodelne prireditve Pravi glas, da je špas ter gostom Brunu in Giordanu in Matjažu Javšniku, za prispevek k našemu delovanju. 

Takole je bilo:



















































Ne pozabite preveriti v zgornjem desnem kotu, kaj vse nas čaka v decembrskem paketu. Še prej pa čez Jesenice v Split.

Ni komentarjev:

Objavite komentar