ponedeljek, 14. januar 2013

Mozaiki in Istriantico

Tisti, ki imamo prednost domačega terena, smo jih bili veseli že za božička, širšo javnost pa smo razveselili na uradni predstavitvi, v četrtek, 10. januarja 2013.

Obilica žensk in peščica fantov je, tudi zahvaljujoč predsedniku, ki je požrtvovalno prevzel vlogo prvega tenorja, pokrila skoraj vse pevske glasove in se pregrizla skozi program.
In sicer? Ambrož, Marko in Marino Kranjac za mikrofonom, opevajoč pretekla leta, rezultate v obliki tretje in četrte zgoščenke in prihodnje izzive, Manuel Kalman za objektivom, bivši apezejevci med publiko, Branka Kljun končno s svojo plaketo (častna članica), vedno nasmejani Vito in založba Astrum, razigrana Vruja in njihovi inštrumenti, prorektorica doc. dr. Tadeja Jere Lazanski z ogromno Gorenjko za skorajšnjega 40-letnika Ambroža, Suzana, ŠOUPovci..skratka..vsi na mestu!

(foto: Tomaž Primožič)
Zgoščenki sicer zaokrožujeta zadnje tri sezone. Mozaiki z živimi izvedbami skladb, izvedenih na domačih in tujih tekmovanjih z dodatkom skladb, izvedenih na letnem koncertu, Istriantico pa s posnetki domačih pesmi in viž, nastalih v zadnjih dveh letih, v interpretaciji tako istrske etno skupine Vruja kot tudi APZ Univerze na Primorskem. Vse informacije za naročila najdete na http://soup.si/sl/apz

In še v sliki (foto: Manuel Kalman)

Za konec, nekatere stvari se pač ne spremenijo. Ambrož nam je zopet detoniral intoniral Oj mati mamca, ki jo je, za razliko od prejšnjič (klik: promocija Mysteriuma, 2010, dodatek) znal večji del pevcev, je pa zato zašla v popolnoma druge dimenzije.. Rektor dr. Bohinc je tedaj izjavil, da bo ob prvi seji Senata Univerze navzočim zavrtel kakšno vižo-rektor se je medtem menjal, izziv, naj mi bo oproščeno, če se motim, ostaja. 
Sedaj pa veselo naprej. Gospodarica je natisnila zajeten kupček novih not. 

Preberite tudi: http://www.primorske.si/Kultura/Mozaiki-od-tod-in-drugod.aspx

2 komentarja: