ponedeljek, 15. april 2013

Pomladne

Bistroumni nesmisel bi bil, če bi na primer rekli, da je tišina v sobi vpila. Popoln nesmisel, ki ga pravkar uvajam v APZ UP slovnico, pa bi bil, če bi rekli, da je pomlad čas za spomladansko utrujenost. 
Če smo se še pred mesecem ali dvema smukali po predavalnicah in kljukali opravljene izpite, se sedaj smukamo okrog Burje 1 in kljukamo nove pesmi, nove dogodke (novih zmag še ne, no). 
Da nas spomladanska utrujenost za gotovo ne popade, smo za vsak slučaj naredili koncert že kar takoj, na prvi pomladni dan (ki bi tudi bil prvi, če se sonce prav letos ne bi spravilo nad ekvator že dan prej) - ob tednu Univerze, tradicionalni koncert Mladi pojejo. Pečenko je oni dan izjavil, da se od snega še ne bomo poslovili, zato smo poklicali še oreng okrepitve, Komorni zbor Grgar, pod vodstvom Andreja Filipiča (našega bivšega tenorista, za vse nevedneže in mladež) ter Zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, s katerim si delimo našega Ambroža. In dva pevca. Pohvale letijo organizatorjem, zborom, publiki, predvsem mladima skladateljema (KGBL) Tinetu Becu in Mateju Kastelicu. 

Pomladno razpoložena pa sta bila tudi Andrej Makor (bariton) in Anemarija Štefančič (sopran), ki sta odpela na 3. koncertu cikla VIVACE (org. Društvo prijateljev glasbe). Ponosno ju umeščamo v rubriko Kod se potikajo (bivši) APZ-jevci! Klik na dpgpKoper.

7. aprila 2013 pa smo se odpravili po poteh ljubiteljske kultue, na Zborovska srečanja v Šempasu. Zbora KGBL in APZ UP, pod vodstvom Ambroža Čopija: 


Po stari navadi pa se je mesec dni pred tekmovanjem potrebno "raztrgati" (o tem kako je zadnji teden še pustimo :)). V soboto, 13. aprila smo se trgali na dopoldanski vaji, na prekrasnem kosilu (spet zahvala družini Rožanc, oh joj!), na popoldanski vaji in se po tisočkratni ponovitvi Magnuma Misteriuma -  za splošno dobro odpovedali taistemu Magnumu. 
Tradicionalni koncert treh APZ-jev, V troje je lepše, Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem, Akademskega pevskega zbora Univerze v Mariboru in Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič, letos v organizaciji slednjega, v veliki dvorani Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. In kakšen ERROR ali dva pri prvi izvedbi popravljene Dajte novici na kolač (sedaj je uradno izdana. Baje ni več popravkov in ostajamo pri pravljičnem številu, kajne Ambrož?). In težko pričakovane slike (več na FB): 

Ambrož in Dajte novici na kolač

APZ kosilo
Druge sopranistke: 
Prve altiske. In oboževalci. Vaja št. 2369

Tenorji. 
Da ne pozabim na pizzo-da-te-kap. Presrečni!Tudi oni! 
Natanko 3 leta nazaj pa se je takratno uredništvo Kje so moje note? spraševalo: "Se še komu zdi, da je non stop na vajah?" in potrdilo: "Ja, tudi danes smo imeli vaje!" Sem padla v krohot, ko sem prebrala. Some things never change, sicer pa smo povedali, APZ-jevci smo marljivi in...malo nori! Pa smo se dobili še v nedeljo po kosilu, v ŠC Jadro, da kakšno rečemo in skupaj z našimi prijatelji z Gorenjske, Vox carniola, kakšno zapojemo. Eva Jelenc jih je vodila, kot že zadnja tri leta. In ja, tudi ona spada med naše alumni člane (še neustanovljenega alumni kluba). Odlično so odpeli!
in naš dream team: 
Napoved? Stay tuned! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar