sobota, 11. maj 2013

APZ UP preplavil Prijedor

Baje naši SMS-i prihajajo v domovino z zamudo, zatorej javljam in naznanjam: smo živi in zdravi! Ma niso lahke. Po cca. dvo-urnem spancu smo se sredi noči odpravili proti Bosni in Hercegovini, tokrat začuda brez posebnih težav z osebnimi dokumenti, sklopkami ipd., se namestili na avtobusu in se za dobrih šest ur poskušali odstraniti z obličja zemlje, torej, ujeti kakšno kitico spanja. Bolj ali manj neuspešno, pravijo (čeprav na slikah zgledamo še kar mrtvi :)). 
Zvečer nas je čakal nastop na tekmovanju, zato smo že dopoldan začeli posegati po kavah, Red bullih in ostalih dobrotah. Učinek: 
Okrog enajstih smo prisurfali do Prijedora, za kar se imamo za zahvaliti Elviri, Ambroževi "sosedi", naši sopotnici, ki z nami potuje v domači Prijedor in takoj imeli kratek fotoshooting, sveže sešitih APZ UP softshellov, novosti v naši kolekciji oblačil. Prijedor smo dobesedno prePLAVILI. Tokratno pridobitev umeščamo v kategorijo 4 letni časi: 


Kot se za APZ turnejice spodobi, smo se tudi tokrat raztrgali, šli pogledat teater, v katerem smo nastopali, šli na tonsko vajo, na tisto vajo, ki ni tonska, Ambrož nam je privoščil par vzpodbudnih besed, še eno mini vajo, malo smo se še upevali in uglaševali (četudi se mi zdi, da ta teden niti ni bilo časa za tisti proces, nasproten od upevanja), spili dvakrat črno kavo, enkrat kokakolo in veselo odmaširali na prizorišče. Tokrat budnejši! 
Torej, trinajstič zapovrstjo se odvija to tekmovanje, Zlatna vila, Prijedor. Osem zborov, iz Republike Srbske, Srbije, Črne Gore, Hrvaške, Slovenije in Poljske, se dva festivalska večera pomerja v 20 minutnem programu, pod budnim očesom Bojana Suđića iz Beograda, Jasenke Ostojić iz Zagreba in Rade Radović iz Foče. 
 Tonska vaja:
















Marš na tekmovanje:

















Pevci pravijo, da je bilo lepo! Ambrož pravi, da smo odpeli kot se spodobi!
Epilog: razloga za slavje sta že čisto na mestu, torej se je pričelo že včeraj zvečer, ob reki Sani. Danes pa se potijo kolegi Ipavci, ki jim želimo vso srečo na večernem nastopu. Tu na vaji, iz kuhinje, so bili slišati prav odlično!
Napovednik: danes pohajkujemo, zvečer odidemo po sklepne rezultate in na sklepno zabavo. Komaj čakamo. Če bo vse po sreči, vas nagradimo še s kakšno fotografijo!
Za vse mame, očete, brate, sestre, fante in punce, ter za Suzano: Jutri dopoldan, okrog desetih, odidemo proti domu. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar