ponedeljek, 2. september 2013

APZ Great Tour of Italy: z zaključkom turneje proti 10. rojstnemu dnevu

Ura je komaj odbila pol sedmih zjutraj, ko smo se prebili do našega novega doma v Arezzu, začeli dan z zajtrkom in odličnimi, prisrčnimi kuharicami ter po dolgem času voščili dobro jutro po domače - Ljubljančanom. Srečali smo namreč APZ TT po njihovem boju za lovoriko, Veliko nagrado Evrope. Ne vem, če smo jim tisti dan čestitali pa bi jim mogli. Se še spomnim, kako zmagovalno se človek počuti na finalnem odru-z lovoriko na koncu ali brez. Čestitke, kolegi apezejevci.
Torej, mi ne bi bili mi, če nebi dneva nadaljevali z vajo. Imeli smo čast prepevati v prenekateri od čudovitih Areških cerkva - četudi smo tisti trenutek izgledali kot mali zombiji navsezgodaj po nočni vožnji, pod budnim očesom kar dveh zborovodij, ene asistentke in skladatelja.
Apezejevci smo dali vse od sebe, bojda prepevali kot še nikoli, za nagrado pa tokrat prejeli orosene oči maestra v publiki, nasmehe publike, ponosne pevce in dirigenta ter mladega skladatelja v transu.
Zmagovati je res lepo. Zmagati dvakrat na turneji bi bilo prelepo. Zavedati se teže priborjene zmage pa je najlepše in prav v Arezzu smo prekinili avtomatiko in začeli novo borbo. Tako lahko naslednji boj za Grand Prix podarimo vam, 10. generaciji APZ UP!
Dinozavri se po pravljični devetki počasi umikamo in puščamo prostor ta novim, brskajoč po starih fotografijah in posnetkih, spominjajoč se prvega nastopa APZ UP, ko se nam ni niti sanjalo, kaj vse nas še čaka, prvega tekmovanja, čudovitih prepetih pesmi, ki so za nas, nenotne, kar lep zalogaj :), vseh dogodivščin, ki so se nabrale v teh letih, zadnjega tekmovanja s turnejo po Italiji in zadnjega nastopa, pod vodstvom naše Andreje, s cmokom v grlu, prepevajoč Vsaka jesen rumeni-zbogom.


 APZ GTI - Arezzo higlights:

  • intenzivne vaje pred nastopom;
  • prizorišče vaj in nastopa;
  • prisrčno osebje v domu;
  • apezejevci, kakopak;
  • domači navijači, potrpežljivi kjub nagajanju predvajalskega portala;
  • pohajkovanje po Arezzu;
  • sklepni večer;
  • Markova igrica "skriti prijatelj" - predlagam, da se vpelje v redni program turnej;
  • skladbe domačih skladateljev: hvala vam, Čopi, Makor, Kastelic;
  • APZ poroka v Postojni, na poti domov. Čestitke, Vida in Uroš! Upamo, da je presenečenje uspelo in čakamo na kakšno fotografijo!
Vabljeni  k ogledu fotografij, spremljajte nas na FB (poplava komentarjev in fotografij :)), kliknite vsake toliko na blog ali se kar dodajte za sledilca: pričakujemo namreč še vsaj dve gostujoči tipkovnici s popotovanja (veselo pričakujem).
Z novo sezono pa se išče tudi novi bloger/blogerka, ki bo malo pretresla to prečudovito spletno stran. Vsi, ki radi pišete, blogate, urejate fotografije, ste kreativni ipd. dvignite roko! Jaz sem nominacijo za bodočo urejevalko že oddala :)

Arancini pri Veri. Najboljši!
Tekomovanje na Siciliji. Incanto Mediterraneo. 
Slovo, hostel Casantica
Pohajkovanje po Siciliji, trdnjava
Arezzo
Priprava poročnega darila za APZ mladoporočenca, Uroša in Vido, Arezzo
APZ UP, Arezzo
Ena izmed njih. Vaje. 
Glavno prizorišče
Na svidenje, Toskana.

3 komentarji:

  1. Prečudovita objava Tajna!

    Besedilo perfektno in fotografije, ki se čudovito zlijejo s kontekstom!
    ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo!Dajte še kaj slik objavit tukaj,da si vsakega dobro ogledamo, ne pa samo nekaterih :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Dragi anonimni, ravno toliko jih je, da si jih človek želi še :P pa potem klikne na FB. Se bomo pa potrudili pri naslednji objavi z dodatki, vsekakor ;) ob vsaki nekaj ;)

    OdgovoriIzbriši