torek, 17. december 2013

SIMFONIC VOICES: Vokalna skupina Gallina


Mednarodni koncertni cikel vokalne in instrumentalne glasbe
S i m f o n i c   v o i c e s
Organizacija: Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem


VOKALNA SKUPINA
GALLINA

Sreda, 18. decembra 2013, ob 20. uri
Galerija frančiškanskega samostana sv. Ane v Kopru 



Vokalna skupina Gallina
V iskanju novih vokalnih izrazov je konec leta 2010 nastala Vokalna skupina Gallina. Gallina veliko pozornosti namenja izvajanju slovenske ljudske in umetne glasbe, skladbam zlatega časa slovenske popevke, na repertoarju pa se najdejo tudi skladbe vokalnega jazza in popa. Še posebej pomembno poslanstvo vidi skupina v spodbujanju mladih skladateljev k ustvarjanju novih skladb in s tem bogatenju ženske vokalne in zborovske zakladnice ter dviganju kakovosti slovenske glasbe v izvedbi ženskih sestavov.
V treh letih delovanja je skupina dosegla kar nekaj vidnejših uspehov: oktobra 2011 je kot debitantka na Regijskem tekmovanju odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin v Kočevju prejela zlato plaketo, aprila 2012 se je prvič udeležila slovenskega tekmovanja Naša pesem in prejela srebrno priznanje. Lansko leto je bilo v znamenju novitet za visoke glasove s premierno izvedbo na letnem koncertu, nato pa še na Sozvočenjih novembra 2012, kjer je skupina za program Novosti za ženske prejela posebno nagrado za kvalitetno in domiselno sestavo programa. V letu 2013 se je Gallina udeležila festivala Sredi zvezd, kjer je kot debitantka prejela posebno nagrado za najbolj izvirno »nit« nastopa ter tretjo nagrado publike, na Regijskem tekmovanju odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin 2013 pa zlato priznanje z odliko za doseženih 91 točk, priznanje za najboljšo malo skupino, priznanje za najboljšo izvedbo skladbe, napisane od 20. stoletja do danes in priznanje za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi.V skupini pod umetniškim vodstvom Ane Erčulj prepevajo Manca Simonič, Urška Brank, Ana Plemenitaš, Višnja Fičor in Urška Banovec.
Ana Erčulj, umetniška vodja
Po končani Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani se je vpisala in uspešno diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani, smer muzikologija in sociologija kulture. Trenutno deluje kot asistentka dirigenta Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič in komorne skupne ČarniCe, vodi ženski pevski zbor Biser in vokalno skupino Sekstet Komplet. V okviru seminarjev za zborovodje in dirigente je sodelovala z Martino Batič, Johannesom Prinzem, Aloisom Glassnerjem, Franzem Jochumom, Georgom Grünom, Ragnarjem Rasmussenom, Steffenom Schreyerjem ter Martinom Steidlerjem, Stojanom Kuretom in Sebastjanom Vrhovnikom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar