četrtek, 20. marec 2014

Intenzivni vikend - krst 2014

KRST, 2014

14. 3. - 16. 3. 2014
PETEK
Joj, kje je ta hostel?? Biti mora nekje blizu lesarske šole. In ura je že deset čez šest..Uf, še dobro, da imam GPS. Ja, kje pa so zdaj vsi?? Ura je šest in pol...
Ja, ja, smo že tu, smo šli še tankat in potem sem se jaz spomnila, da sem pozabila koncertno obleko doma in smo šli nazaj ponjo... Kaj znano? To = 100% APZ-jevec, ki ti vedno pomaga v stiski in pride na dogovorjeno mesto (pa čeprav z zamudo =))
Tokrat je bilo to mesto Postojna. 

"Za nami je intenzivni vikend. Zakaj intenziven?

·         Intenzivno smo peli;
·         intenzivno smo ponavljali;
·         intenzivno smo bili jezni, ko nam ni šlo;
·         intenzivno smo bili veseli, ko nam je šlo;
·         intenzivno smo se dogovarjali, kako bomo na odru stali in se premikali, čeprav ni šlo vse po načrtih;
·         intenzivno smo se družili;
·         intenzivno smo se spoznavali;
·         intenzivno smo se smejali;
·         intenzivno smo ustrahovali bruce;
·         intenzivno smo ''izkoriščali'' bruce;
·         intenzivno so bili bruci krščeni.
Po vseh teh intenzivnih dejanjih so tudi oni postali APZ-jevci. DOBRODOŠLI! Ne pozabite, tako stari kot novi pevci - za glasbo, za veselje!
Enkrat APZ-jevec, z vedno APZ-jevec!" (Maja Mržek, APZ član/drugi alt) 

SOBOTA
100% APZ-jevec = čokolino = zdrav začetek dneva. Samo da niso brioši (Italija). 
"V petek, 14.3.2014, smo se vsi polni energije odpeljali v Postojno, kjer se je pričel intenzivni vikend. Takoj, ko smo se razdelili v sobe, smo pričeli z vajami. Ker se vsi še ne poznamo dobro, smo dobili vsak svojo kartico z imenom, ki smo jo nosili cel vikend. Bruci smo izvedeli tudi, kdo bo naš boter. Svojemu botru je potrebno ustreči v vsem, mi pa smo jih seveda pridno ubogali in storili vse, kar so si zamislili. ;) 
V soboto zvečer je po nastopu v glasbeni šoli Postojna sledil KRST BRUCEV. Najprej smo na čelo dobili + ali -, ki je označeval našo (ne)poslušnost. Da bi se bolje spoznali, smo se najprej igrali socialno igro, pri kateri smo ugibali, kdo koga opisuje, nato pa smo bruci izvedeli, v kateri skupini bomo. Razdeljeni smo bili v 4 skupine kopitarjev (žrebički, jagenjčki, kozlički, telički), sledile pa so 3 naloge. Prva naloga je bil kviz, v katerem so bila vprašanja na temo APZ UP, a kaj ko smo znali samo odgovore na vprašanja namenjena drugim skupinam...  Sledil je intervju, na koncu pa še oblikovanje reklame, s katero smo imeli probleme predvsem zato, ker nismo poznali pesmi, ki bi jih morali vključiti, zmanjkalo pa nam je tudi časa. ;)
Na koncu nas je krstil še Ambrož in končno smo tudi mi postali člani APZ UP. Bilo je zelo zabavno in prav gotovo mi bo ta krst ostal v spominu, prav tako pa tudi igranje kart do poznih ur. :) 
Cel vikend lahko opišem s temi besedami: zabava, smeh, druženje, petje, petje, petje in še enkrat petje. :)" (Andreja Brezovec, bivša brucka/prvi alt in Ana Červ, bivša brucka/drugi sopran)

Kozlički, jagenjčki in telički
Žrebički - iiiiiiiiiii
Meeee, naši bruci so postali APZ-jevci. Čestitke! 


"Na intenzivni vikend sem se odpravil z mešanimi občutki. Malo zaradi svoje hripavosti po 4 zaporednih dnevih vaj in nastopov v decembru, malo pa tudi zaradi skrivnostnih nasmehov ostalih APZ-jevcev, ki so se kar vrstili, ko je v prejšnjih mesecih kdo omenil krst brucev. Vaje so bile razporejene čez vse tri dni z vmesnimi premori, tako da ni bilo preveč naporno niti za tiste, ki smo bili prvič na intenzivnih vajah. Nisem prepričan zakaj, vendar sem bil v soboto pred krstom še kar živčen, potem mi je pa odleglo, saj sploh ni bilo tako grozno, kot sem si predstavljal. Večer je potekal lepo, za zaključek so poskrbeli harmonika, kitara in naši glasovi, na "after-ju" pa so se igrale karte. Mogoče bi bilo celo še bolj veselo, če bi se nam uspelo prvi dan bolj naspati. 

Žal taki dogodki, vsaj meni, vedno minejo prehitro. Kar naenkrat je prišel čas, ko je bilo treba spakirat in se odpravit domov. Tako nam ni ostalo drugega kot čakanje na prihajajoče nastope." (Martin Šiškovič, bivši bruc/drugi tenor)


NEDELJA

Kje so moje note? Je to kaj znano? To = 100% APZ-jevec, ki redno hodi na vaje (četudi mijavka na vaji zaradi prekrokane noči). 100% zborovodja = Ambrož, ki nas ima kljub vsem APZ značilnostim rad in nam znova in znova vliva voljo ter željo po uspehu. Vse to pa vodi v ...100% APZ UP, ki stremi k sodelovanju, pomoči in brezpogojni ljubezni. 
»Ne boste verjeli, ampak na intenzivnem vikendu smo največ časa posvetili prav petju. Peli smo dopoldne, popoldne, zvečer, v hostlu, v Glasbeni šoli. Tam smo imeli tudi koncert. Po različnih postavitvah na vajah smo na koncertu le ugotovili, kje kdo stoji. Dokazali smo, da z intenzivnostjo in voljo do dela lahko marsikaj naredimo. Sposobni smo narediti še marsikaj, torej bo v naslednjih tednih intenzivnost le še naraščala ;-) Na svoj račun so prišli tudi naši novi oz. nekrščeni člani. Po krstu smo jih uradno sprejeli v svoje vrste. Torej nič več bruci - od tega vikenda dalje so polnopravni člani APZja :-D...najnovejši APZjevci ne pozabite - po novem se vam po žilah pretakajo tudi krvne celice, ki jih imenujemo APZ celice......v opozorilo tudi ostalim APZjevcem: APZ celice se obnavljajo samo z našo redno prisotnostjo na vajah. Ostanejo pa nam za vedno.Enkrat APZjevec - vedno APZjevec!« (Anja Rupnik, APZ član/drugi sopran)
Dragi Ambrož. Hvala za potrpežljivost, zagnanost in spodbude, ki smo jih bili deležni. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k nastanku fotografij. Hvala za komentarje, v katerih ste izrazili svoje občutke glede vikenda. Hvala vsem članom, da ste ustvarili spontano, energično, zabavno vzdušje, brez katerega ta vikend ne bi zaživel - za pomoč in sodelovanje ter upanje, da po desetih letih delovanja nadaljujemo svoje delo, kot se "šika".

Zabava z los olivos + druženje
Kako ugotoviti, katera soba je od Ambroža? 
Poišči kokakolo na okenski polici :P
Drugače pa zelo izvirno geslo za internet
Jasna: čaw, zdaj imam nastop, 
te pokličem potem - pa še kavo moram spiti
Priprave
Kopitarski večer
Bruce je treba kar izkoristit
Komisija & kopitarji & prosti čas
Igra "DA, NE, NE VEM"
Tjaša: Yummy, vse je zame!
Marko: Praviš, da si bil v Postojni?
Martin: V Postojni.
Petra: Zmanjkalu je :o
Kdo vidi, kaj sestavljajo piškoti?
Mi smo zmagali in dobili vino
Krst, 2014
Prisegam, da bodo vaje pri meni doma, ko bom rodil/a
Srebrno vilico Ambrož drži, po glavi udari te in A zazveni. 
Takrat postaneš naš in tvoji mi, moj APZ UP, najboljši si!
Drži ga, drži ga!
Ženska zasedba na vrhu, spodaj priprave

To smo mi, APZ-jevci!

Pa še zahvale naših BIVŠIH brucev =)

Andreja Brezovec
Barbara Barač
Fabiana Geri
Katarina Pivk

Martin Šiškovič
Matija Skapin
Sanja Đukić
Selena Rozman
Ana Červ
Najizvirnejšo zahvalo je po skupni odločitvi organizatorjev APZ krsta 2014 prejel Matija Skapin. Seveda pa si vse zahvale zaslužijo en aplavz, saj so nam, starim članom, segle globoko v srce.
 Kdo najde napako v blogu? Komentirajte :P

Vsi, ki bi radi dobili slike, se lahko obrnete na vašo blogerko Sandro ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar