sreda, 26. marec 2014

V troje je lepše!


POJEJO NA ŠKOFIJAH...VAM APEZEJEVCI....ZANJE VESTE ŠE BRALCI...KAJ? PREBERITE SI...(na melodijo pesmi Bele planike tri...)


V petek, 20. 3. 2014 se je odvijal tradicionalni koncert "V TROJE JE LEPŠE" treh pevskih zborov:

* AKADEMSKI PEVSKI ZBOR TONE TOMŠIČ;
* AKADEMSKI PEVSKI ZBOR MARIBOR IN
* AKADEMSKI PEVSKI ZBOR UNIVERZE NA PRIMORSKEM.

Dogodek je potekal v dvorani v Spodnjih Škofijah, ob 19.30. 
Po koncertu smo se odpravili v Koper in napolnili svoje lačne trebuhe. Manjkalo ni ne hrane, ne pijače niti smeha in lahko ugotovite, česa še ni manjkalo? Petja!

Kaj točno pa se je dogajalo v neuradnem delu? APZ predstavlja malce nagajivejšo verzijo pesmi "Ne diraj moju ljubav." 


APZ pevka: APZ, čas bo, da gremo domov! Kateri apz? - tukaj smo trije! :)



APZ UP



APZ MARIBOR
APZ TONE TOMŠIČ
Vam je zmanjkal sedež?
Naj še enkrat omenim, da letos praznuje APZ UP deseto obletnico delovanja.
Ostalo nam je pa še nekaj od intenzivnega vikenda...predajam besedo najstarejšemu pevcu, ki še vedno vztraja v zboru, basistu, Luki Benčina:
"Intenzivni vikend.
Kateri (po vrsti) že???
Številka je verjetno že previsoka, bi se je kateri bruc še prestrašil :P
Napoved je bila dobra- večinoma jasno, nekje 15 ur vaj, Postojna, in seveda pričakovanje krsta najnovejših še ne polnopravnih pevcev (in fešte, ki sledi J). Aja, tudi koncert smo imeli v soboto zvečer, za izbrano publiko.
Predvidevam, da si Ambrož barva lase, saj je zaenkrat količina tistih sivih še razmeroma sramežljiva, verjetno pa mu barvo povrne čim boljše odpeta skladba, in tudi takih je bilo kar nekaj tekom teh treh dni (in noči).

Da bi le bilo čim več usklajenih akordov in »krešendov«, ob katerih bi šle kocine pokonci vsem, ki bi bili deležni teh zvokov; temelji so postavljeni, zgradimo pot do uspehov in užitkov."

"Glasbene označbe"
Nekako tako je bilo...Ambrož pogleda sliko in pravi: "poglej, tukaj imaš vse napisano in narisano za krešendo, tukaj poje cel zbor, tukaj poješ tiho, tukaj bo zamahnil za začetek..." Morda pa res ne bi bilo slabo, če bi si APZ-jevci omislili kakšno tako tablo? :P  

Lep pozdrav,

Ni komentarjev:

Objavite komentar