nedelja, 13. april 2014

APZ UP dvakrat zlati v MARIBORU

HA! PA SMO DOČAKALI!
Kolena so se nam šibila, glasilke so se tresle in še marsikaj drugega se je zgodilo. Naj omenim že kar na začetku, da smo APZ UP prejeli 2 zlati plaketi. Ma od kje?
Torej, kot že veste, smo tekmovali v dveh zborih - ženskem in mešanem.
Ženske smo poleg prvega mesta prejele še posebno priznanje za najboljši ženski zbor, z mešano zasedbo pa smo dosegli 92, 7 točk z zlato plaketo.

Več info na: NAŠA PESEM, 2014

"V petek, 11.4.2014 smo se s članicami in člani APZ UP odpravili na 23. tekmovanje "Naša pesem" v Maribor. Tam smo v petek nastopili z žensko zasedbo, v soboto pa nas je čakal še nastop z mešano. Ko smo prišli v Maribor, smo se najprej nastanili v Dijaškem domu Lizike Jančar, potem pa hitro leteli na vaje, da bi utrdili še zadnje stvari za večerni tekmovalni program. Vaje so potekale vse do akustične vaje, kjer smo na odru Unionske dvorane kar v "desetih minutah" morale preizkusiti vse štiri skladbe. Čas je letel tako hitro in prišel je trenutek, ko smo zopet stale na odru. Tokrat je šlo zares. S puncami smo dale vse od sebe, da bi skladbe kar najboljše zvenele. Pri tem nam je seveda v veliko pomoč bil naš Ambrož Čopi, čigar besed ne bom nikoli pozabila: "Ne pozabi, na odru si, da publiki neki poveš, sporočiš, jest sm spredi samo čarobna palčka, ki ti pomaga, da to nardiš". Poleg tega pa gre zahvala tudi našim fantom, ki so v dvorani ves čas držali pesti za nas. Hvala vam! Ves ta trud se je na koncu resnično poplačal. Na razglasitvi rezultatov smo prejele zlato plaketo in priznanje za najboljši ženski zbor. Še same nismo mogle verjeti, da je vse to res. Resnično nam je uspelo. Vzdušje v dvorani je bilo nepozabno. Ploskanje, vzklikanje in skakanje od sreče ter seveda objemanje. Vse to in še več nam je dalo vedeti, da smo bile res odlične, a kot je na koncu razglasitve rekel sam župan Maribora, naslednjič bodite še boljše. Bravo punce!
Drugi dan (v soboto) smo se zjutraj zbudili vsi zaspani in utrujeni od prejšnjega dne. A ker smo vedeli, da moramo potrpeti in dati vse svoje moči samo še do 15.00 popoldne, ko bomo v Mariboru odpeli svoj zadnji pevski program z mešano zasedbo, nam je to dalo še večji zagon za nadaljnje upevanje, vajo in izvedbo tekmovalnih skladb. Na odru je vse potekalo brez večjih težav. Občinstvo je bilo zelo zadovoljno, saj so nam to pokazali s ploskanjem, ki se kar ni nehalo. To nas je še bolj motiviralo, da bi vsem pokazali, da smo lahko na večerni razglasitvi zelo uspešni. In nismo se zmotili. Po popoldanskem pikniku pri "Tünfu", ki ga je organizirala naša draga predsednica Alenka ob pomoči svoje družine Rožanc v sodelovanju z Ribiškim klubom Tünf, smo se odpeljali nazaj v Maribor, kjer je potekala še uradna razglasitev rezultatov. V dvorani smo jih že nestrpno pričakovali. Zanimalo nas je, kako smo se odrezali. Verjeli smo, da smo lahko prav tako zelo uspešni, kot smo učeraj bile ženske. Močno smo si stisnili dlani in upali na najboljše. Najprej smo bili vsi zelo veseli za našega Ambroža, ki je prejel Gallusovo plaketo za leto 2013 ("ČOPI, ČOPI, ČOPI, PIČO, PIČO ... :D), potem za posebno priznanje skladatelja za najboljšo noviteto - Patricka Quaggiata za skladbo Otche nash iz cikla Dva dukhovnijkh khora, na koncu pa eden izmed najbolj težko pričakovanih trenutkov....in ja, imamoooo gaaaaaa - ZLATO PRIZNANJE (92,7 točk) in posebno priznanje za absolutno tretje mesto z denarno nagrado 23. Naše pesmi. Zelo smo bili ponosni sami nase, še posebej pa na našega Čopija. Vsi smo zelo veliko prispevali k temu, da smo dosegli najboljše, kar smo si želeli. Čestitanje in objemanje je potem trajalo še kar nekaj časa. "(Sanja Đukić, drugi alt)

Upi so se uresničili, glasba je zazvenela...ves trud je bil poplačan. Leeegggaaaatttooo, non legato, staccato, diminuendo, crescendo, decrescendo, piano, mezzo forte in fortissimo ne bi prišli do izraza, če ne bi mi, kot zbor, tega začutili med seboj. Kot nam je rekel sam Ambrož zadnje minute pred tekmovanjem: " Jaz sem samo čarobna palčka, vi ste vsa ostala magija".

Ambrož, ti nisi samo čarobna palčka, ti si sam čarovnik z elanom, strpnostjo in voljo ki s palčko pričara optimizem, veselje in zaupanje. Brez tega te "čarobne" magije ne bi bilo. Hvala ti!

Čestitamo!
Ponosni na Ambroža


To smo mi, apezejevci

Čuj ti v Maribori si! Kaj pa se je dogajalo v neuradnem delu vikenda? 

To be continued....

Ni komentarjev:

Objavite komentar