petek, 25. julij 2014

Jutranji briefing iz Turčije

Medtem, ko so apezejevci v Turčiji pridni kot mravljice in so se javili že navsezgodaj zjutraj (v besedi in sliki), sem jaz dobrih 14 ur v zaostanku. Naj mi oprostijo, apezejevska mladež in drago bralstvo, tako je s temi uredniki v pokoju. Torej, Martin Šiškovič tokrat o tem, kako se spopadajo z uspehi, še bolj s proslavljanji, s počitkom (o katerem ne duha ne sluha) in nenazanje z raziskovanjem Turčije: 

Dragi naši
Pa jih imamo! Vse tri pokale! 
Veseli, zadovoljni, ponosni, z nasmeški na obrazih smo v sredo zvečer ponovno stopili na oder, tokrat kot zmagovalci tekmovanja in še enkrat zapeli Makorjevo Paisaje. Naš trud je poplačan, kar se spodobi primerno proslaviti! 
Redosled: najprej mini turška večerjica (pikantno ZELO), nato pa zabava v sproščenem vzdušju. Smo si dali duška in zapeli repertoar ljudskih nato pa poslali še naša dva Lisjaka po instrumente. Lep zaključek napornega tekmovalnega dne, prava in primerna veselica.
Bili smo kot magnet na dvorišču študentskega doma. Glas harmonike je iz sob zvabil nemalo pevcev iz ostalih zborov. Še kuhar je naredil par plesnih korakov, varnostnik pa nas je veselo opazoval. Zmagovalec večera pa je bil vsekakor Davorin Lovrečiči z zimzeleno Oštarija št. ... 
Nadaljnji redosled dogodkov: Včeraj po zajtrku smo spakirali naše nahrbtnike in se odpravili raziskovat zgodovinske spomenike Istanbula. Najprej Modro mošejo, nato mošejo sv. Sofije in nato težko pričakovani bazar. 3 ure in pol smo se mudili med prodajalci in barantali, nižali cene in zahtevali svoje. Nekateri se niso dali, drugim je bil dovolj že nasmešek .. 
Predstavljajte si sliko: zbor ob 15.30 in živopisan pogled na apezejevce: vsak s po dvema vrečkama v rokah, z nasmeški na obrazu, sliši se čebljanje v stilu "Sploh nisem vedela, kdaj sem toliko porabila..." Dragi naši, dobro smo se založili, tako da prihajamo domov še z enim kosom prtljage več. 
Se nismo še niti odpravili nazaj, ko se je pričela druga veselica tega tedna. Predstavljajte si kolone v 16 milijonskem mestu ob 16. uri popoldne! Kolone, ki jim ni konca, na avtocesti pa prodajalci rož, robčkov, vode .. Ajoj! V dom smo se vrnili čez debele  4 ure in pol, štartamo na večerjo, zelo hiter tuš in spet na avtobus za večerni nastop. Maratonci tečejo zadnji krog... Take hitrosti pa še ne! "Very quickly",  je rekla vodička .. Večerni nastop v amfiteatru in ...ja, nikoli ne gremo spat pred 1. uro zjutraj. To je naporna turneja, dragi moji!
Danes sledi plavanjeeeeeee. Naš Andrej Makor namreč ne bi zdržal do doma, če se ne bi vsaj enkrat frcnil v morje in danes bomo videli kaj bo iz tega. Tudi sicer popoldan dosti obeta, organizatorji obljubljajo najboljši boat tour za vse tekmovalce. How cool is that!
Jutri se ponovno javimo, OBLJUBIMO. Pa lep pozdrav v deželico Slovenijo.



Hvala, Martin! Uživajte še naprej. Pozdrav iz Kopra!

Ni komentarjev:

Objavite komentar