sreda, 17. september 2014

PRIZNANJE Z VELIKO PLAKETO - za Ambroža in za nas!

V ponedeljek, 15. septembra, smo v Kopru končno dočakali - med drugim tudi na našo in predvsem Ambroževo pobudo - prenovljeno cerkev sv. Frančiškega. Dragi moji, a se spomnite koncerta V troje je lepše leta 2012? Zmrzovali smo v hladni cerkvi, si priredili sceno, postavili dvajset stolov in to je bilo to ..

Marec 2012

Takrat smo odločno potrdili, da naj se prostor obnovi  in ... tadaaaaam! obnovljena cerkev je v ponedeljek zagledala luč sveta. Hkrati z odprtjem je Mestna občina Koper podelila tudi priznanja z veliko plaketo in priznanja 15. maj za leto 2014. Ker smo v letošnjem letu praznovalih uspešnih 10 let delovanja, naš Ambroža pa je v vseh teh letih ogromno doprinesel k razvoju glasbene umetnosti na Obali, so nas povabili, da prevzamemo te listine..


Lepo je bilo, še posebej, ker te obdajajo občutki, da si del te zgodbe in da so nadrejeni vendarle prisluhnili našim željam. Lepa nagrada za zaključek jubilejne sezone!

 
Ambrož Čopi, prejemnik priznanja z veliko plaketo za izjemno glasbeno ustvarjalnost in prispevek k razvoju in oblikovanju slovenske glasbene kulture.
Zahvala

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem, prejemnik priznanja z veliko plaketo za uspešno desetletno ljubiteljsko zborovsko petje in za pomembno vlogo pri sooblikovanju glasbene umetnosti.


Pripenjamo še nastop Tadeja Toša, stand-up komika, ki je na ponedeljkovi ceremoniji naredil zanimivo primerjavo med Ptujem in Koprom. Smešno, čuj :)

http://ekoper.si/o-kopru-gre-dober-glas/
Galerijo slik iz prireditve najdete na: http://ekoper.si/sv-francisek-zablestel-v-vsej-svoji-lepoti/.

Ne smemo pa pozabiti povedati še ene vesele novice: 11. septembra je na svet privekal Gašper Tomažič! Ja, naša Andreja je postala mamica, za kar ji toplo čestitamo .. Lepo se imejte, Tomažičevi trije ;)

1 komentar: