nedelja, 3. maj 2015

Bomo zmogli - bomo ja!

Uf, kako natrpan urnik imamo v tem mesecu! Če bi bil praznik dela namesto 1. maja raje 1. junija, bi nam še kako prav prišel ta prost dan. Kaj vse se nam obeta v mesecu maju, za katerega vremenoslovci pravijo, da bo izredno topel, čeprav sedaj ne kaže prav tako?
Pa pokukajmo tukaj spodaj ;)

Že naslednji vikend, natančneje v nedeljo, 10. 5. 2015 ob 16. uri nas lahko slišite na tradicionalni ŠOUP-ovi tržnici v Taverni. Imeli bomo tudi svojo stojnico -  kaj vse bo postavljeno in razstavljeno na njej, pa si pridite ogledat sami.



Le kako zveni Filipinska glasba v koprski Stolnici? Zagotovo vas zanima, saj imamo zelo redko možnost prisluhniti zboru, ki se pripelje od tako daleč. Kakšen zanimiv program nam pripravlja filipinski zbor, pa boste izvedeli, če pridite v torek, 12. 5. 2015 ob 20:00 na koncert "Filipinska glasbena eksotika", ki ga organiziramo v okviru cikla Simfonic voices. 


KONČNO - po nekaj odpovedanih terminih - se bomo le odpravili na tradicionalne intenzivne pevske vaje (sicer letos zelo pozno, ampak bolje pozno, kot nikoli) v Youth Hostel Proteus v Postojni (15. 5 - 17. 5). V teh treh dneh se bomo učili novih skladb, že prepete skladbe vadili, ponavljali, jih dobro izpilili, se na novo učili in utjevali nekatere že znane, a malce pozabljene koreografije, in še in še ... Vse to samo zato, da bomo dobro fizično in psihično pripravljeni na vse koncerte, ki nas čakajo, mi pa jih že nestrpno pričakujemo. Proti koncu intenzivnega vikenda bomo izvedli tudi dva koncerta. Prvega v soboto, 16. 5. 2015 ob 19:30 z Vokalno skupino Goldinar v dvorani Glasbene šole Postojna. Drugega pa že takoj naslednji dan, v nedeljo, 17. 5. 2015 ob 20:00 v Središču Rotunda v Kopru. Na obisk bodo prišle punce iz Vokalne skupine Radost. Skupaj pa vam bomo pričarali lep nedeljski majski večer.

Le kako pa bi izgledalo, če bi Radostnice prišle na Obalo, mi pa jim ne bi vrnili obiska? Tega vsekakor ne nameravamo storiti. V Godovič (od koder Radostnice prihajajo) se bomo odpeljali v nedeljo, 24. 5. 2015 kjer bomo skupaj z njimi nastopili ob 19. uri v dvorani gasilskega doma Godovič. Da pa našim fantom ne bo dolgčas ;) (čeprav zraven nas, tako prijetnih punc, jim ne more biti, v to ste lahko prepričani, pa vseeno), se nam bodo na koncertu pridružili tudi fantje iz Vokalne skupine Od muh, s katerimi bodo lahko apezejevci rekli "par tapravih moških". Le kaj nam bodo vsi tile glasbeniki pripravili? Hmmm ... see you in Godovič.

Da pa ne boste cel maj na vseh koncertih poslušali samo nas, vas vabimo na še en koncert iz cikla Simfonic voices, ki bo v torek, 26. 5. 2015 ob 20:00. Na koncertu z naslovom: "S čembalom po evropskih dvorih" se nam bosta predstavila čembalistka Eva Dolinšek in kitarist Marko Smiljanič. Koncert se bo odvil v prijetnem ambientu cerkvice sv. Nikolaja v Kopru (na Kidričevi ulici). 

(VIr: Facebook profil Eve Dolinšek)

DA NE POZABIMO!!! 

7. JUNIJA bo v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška v Kopru ob 20. uri potekal 11. LETNI KONCERT APZ UP! Rezerviraj si datum že sedaj in obvezno pridi. Mi te že nestropno pričakujemo :) no pa smo nardil še eno reklamo več ;) se vidimo :)

Mislite, da je Mojstru Mihu in njegovim prijateljem uspelo zgraditi kočo? Mi, APZ UP smo prepričani, da jim je. Tako kot smo prepričani, da bo nam uspelo izpeljati ves ta cikel koncertov v mesecu maju in se poleg tega še aktivno pripravljati na letni koncert.

Slikce sledijo po koncu posameznega koncerta. Pa lep večer še naprej :)




  

Ni komentarjev:

Objavite komentar