ponedeljek, 12. december 2016

Spoznavni vikend v Bovcu

Petje, smeh, vaje, koncert, druženje ob kaminu, prav nič ni manjkalo, čeprav kakšna dodatna ura spanja ne bi bila odveč. V petek popoldne smo se odpravili proti Bovcu, prvi problemi so se pojavili že v okolici Trsta: vse mape z notami so ostale na FHŠ-ju. Tako ali drugače so naši avtomobili prišli na cilj skoraj pravočasno, nastanili smo se v Hostlu Bovec, sledile so vaje. Sobota: v želji, da bi se na večerni koncert čim bolje pripravili, smo pri jutranji vaji pavzo kar izpustili. Zvečer smo nastopili v cerkvi sv. Urha, številna opozorila o morebitni zmrzali in priporočila o debelini oblačil niso bila upoštevana, zato smo sebe in obiskovalce ogreli z glasbo. Koncert je otvorila na novo ustanovljena Vokalna skupina SinKoPer, ki jo sestavlja osem APZ-jevcev.

Po koncertu smo se okrepčali s palačinkami, za katere so poskrbeli pridni bruci in brucke, nato je sledil spoznavni večer. Začeli smo z družabno igro, pri kateri so vaščani odkrivali kdo med njimi je volkodlak, nadaljevali pa s predstavitvijo brucev. Razdelili smo jih v dve skupini in jim dodelili nalogo naj se na svojevrsten način predstavijo kdo so, kaj počnejo, kakšne so njihove lastnosti.
Ta čas smo se v dve skupini razdelili tudi ostali (tisti, ki smo pod vilice že pokleknili) in v kratki zgodbi opisali sebe, tako da bi bruci bolje spoznali tudi nas. To predstavitev smo popestrili tako, da so bruci drug drugemu pripovedovali zgodbo v stilu igre telefonček. Prirejanja se v zgodbah ni manjkalo, od parkiranega avta v Soči, do tega, da se je ena oseba razpolovila v dve osebi, pa roštiljade Klavdije in Katarine, preskokov iz bolnišnice v vrtec,... Ekipi sta bili na koncu tako izenačeni, da odločitev komisije ni bila mogoča brez dodatne naloge. Na melodijo pesmi Gregorčiča Veseli pastir, bolj poznane pod imenom Zakrivljeno palico v roki, so morali bruci sestaviti besedilo iz odlomkov repertoarja letošnje sezone, prevedenega v slovenščino. V videu lahko prisluhnete zmagovalcem.

 
 
VS SinKoPer

Leti, leti, leti... palačinka!


Prva...

...in druga skupina brucev

Nedeljsko razgibavanje in nabiranje vitamina D

Skupinska št. 1

in št. 2

Na poti domov smo bili deležni takih prizorov
 
To pa še ni bil konec vikenda, najbolj vztrajni so nedeljski večer zaključili na Titovem trgu v Kopru. Tam je nastopila Klapa Semikantá, katere član je naš Davorin. Iz tajnih virov je blogovstvo prejelo videoposnetek dogajanja.
 

 

2 komentarja: