sreda, 8. marec 2017

Besedna in glasbena sintaksa na Finidi

Bližajo se pomembni koncerti. Na take čase se APZ-jevci pripravljamo tako, da spakiramo stvari, se nekam odpravimo in tam prepevamo cel vikend. Ob tej priložnosti si vzamemo tudi čas za krst brucev.

Tokrat smo se nastanili v Motelu Finida, ki se nahaja ob cesti Reka-Trst. Turobno vreme je prispevalo k temu, da je skupinski fotošuting odpadel, smo pa imeli več časa za vajo. Soboto smo izkoristili za ponovitev programa, ki smo ga zvečer predstavili v cerkvi sv. Martina v Slivju.


Sledil je krst. Te nove generacije! Še dobro, da jih je strokovna komisija med kvizom sproti malo podučila. Nekateri so trdili, da je APZ UP na Naši pesmi prejel bronasto priznanje. A ja? Ma nemoj. Bivši bruci, predlagam vam, da si vzamete slabe pol ure za ogled spodnjega videa. Okrepite svoje znanje, vsaj za prvih 10 let.Za tiste bruce, ki niste vedeli kako izgleda maskota ZAP

V stilu dober in slab policaj

Letošnji krst je bil tematsko vezan na pravljico Sneguljček in sedem (pet) palčic

Le kaj tako hudega je rekla v prošnji za sprejem?
 

Ponovno so na glavah zazvenele Ambroževe vilice

Tako o intenzivnih vajah pravi bivša brucka, sopranistka Klara:
˝O na intenzivni vikend greste? Se pravi krst brucev in skoraj nič pavze?˝ je bil odziv znanca, ko je izvedel za vikend, ki smo ga preživeli v Obrovu z APZ UP-om. In imel je prav, smešne oprave, ki smo jih bruci ponosno nosili čez cel vikend, punce združene v skupino palčic, ki so varovale sneguljčka…in nekaj pavze med prepevanjem. Dirigent in asistentka sta poskrbela, da se je naše glasbeno znanje nadgradilo, prav tako pa je bilo poskrbljeno za obilo zabave med prostim časom. V soboto smo delo celega dneva predstavili s koncertom v sosednji vasi Slivje, kjer so nas po nastopu prijetno pogostili. Ob koncu večera smo bili bruci krščeni z glasbenimi vilicami pod okriljem izžrebanih botrov. Svečano in glasno smo prisegli v naše nadaljnje aktivno delovanje v zboru. 
Saj veste enkrat APZ, vedno APZ. ;)

Zaključek večera s pesmijo in plesom

Tokrat si v večini nismo privoščili pretiranega ponočevanja, saj so nas v nedeljo čakale nove skladbe. Bliža se tekmovalna turneja, letni koncert, še prej pa 11. tradicionalno srečanje treh APZ-jev "V TROJE JE LEPŠE", ki ga letos gostimo Primorci. To bo že naslednji teden in sicer 14.3. ob 19.30 v Protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Prisrčno vabljeni!

1 komentar: