sobota, 18. maj 2019

Intenzivni vikend na kvadrat!

Od 10. do 12. maja, smo se APZ-jevci odpravili v Bovec, kjer smo skupaj preživeli nepozaben vikend 15. sezone.

Preden smo prišli v gasilski dom, kjer smo med časom intenzivnih vaj imeli nastanitev, se je druščina ustavila v Športnem Centru Bovec, kjer smo intenzivno ogreli svoje mišice in se preizkusili v plezanju in zip linu iz enega drevesa na drugega v tamkajšnjem adrenalinskem parku.


Strokovnjaki so nam najprej razložili in pokazali osnove, ter nam dali pomembne varnostne napotke, potem pa smo en za drugim pohiteli v akcijo.





Ready, set, go! Mamo to!
Po celotnem parku, se je slišalo krike navdušenja in spodbud, saj je adrenalin prevzel čisto vsakega izmed nas.



Hoja po vrveh....Ni panike 😄

Ko nekomu zakličeš naj pozira med plezanjem 😂





Naša profesionalna plezalka!

Tudi tisti na tleh smo se zabavali in vreščali
ter spodbujali APZ s polno paro! 😆




Ko pa se po nekaj urah ponovno dotakneš tal, imaš občutek, da zmoreš vse in si pravi zmagovalec!






Prišel je čas, da se odpravimo v glasbeno šolo, kjer smo kljub utrujenosti od plezanja, premogli še toliko adrenalina, da smo se lahko opeli in začeli z ponavljanjem skladb za sobotni koncert v Tolminu.




Po vajah, pa smo se seveda družili tudi v gasilskem domu. Zunaj smo igrali nogomet, pozno v noč pa smo nekateri še naprej prepevali in se pogovarjali o različnih izkušnjah v glasbi. Bolje smo se spoznali in povezali že prvi dan, posebej z novimi člani (bruci) letošnje sezone.


V soboto smo vstali že zelo zgodaj zjutraj, pojedli zajtrk in spili kavo brez katere večina ne more živeti ali sploh začeti z delom. 😋
Z avti smo se odpravili nazaj v glasbeno šolo, peli in peli, vse dokler ni bil čas za kosilo in odhod v Tolmin, kjer je potekal naš koncert.
V Kinogledališču Tolmin, so nas zelo lepo sprejeli. Nastop je bil res prečudovit in od poslušalcev smo dobili krasne pohvale, ki jih je APZ vedno vesel. Tudi sami, smo bili zelo zadovoljni z koncertom.






Po ponovnem prihodu v Bovec pa je sledil "težko pričakovani" krst brucev. Veliko se jih je želelo kar izmuzniti slavnostnemu običaju, a tokrat so bili krščeni tudi tisti, ki so, ko je za krst prišel čas prejšnja leta "kar izginili iz obličja Zemlje," ali pa se na njem sploh niso pojavili. No, tokrat nam niso ubežali! 😄

Tudi letos so bruci imeli nekaj nalog, da so se dokazali ostalim članom in našemu dirigentu Ambrožu.

Bruci otovorijo krst s himno
Univerze na Primorskem

Skupina Tritonus 




Odgovarjanje na vprašanja o zgodovini APZ-ja
v "temnem hodniku" 

Bruci so se pomirili v premagovanju ovir in v drugih skupinskih igrah.

Ambrož demonstrira kako premagati oviro 😂




Skrivanje in zasledovanje







Komisija tiho ocenjuje uspeh skupin 😀

 Vsak bodoči član nam je povedal zakaj želi biti član APZ UP in zakaj si to po njegovem mnenju zasluži. Predstavitve so bile zelo ganljive in z veseljem smo prisluhnili njihovim željam.






Pevci pa so na koncu na kolenih izrekli zaprisego in Ambrož jih je krstil z udarcem glasbenih vilic po glavi in z besedami "Vstani APZ-jevec/APZ-jevka. Sledile so solze in objemi, čestitke in žur do jutranjih ur! No...v bistvu smo vsi kar hitro odšli v postelje, saj smo bili zelo utrujeni od nastopa in celotnega res INTENZIVNEGA vikenda.





Končno si tudi ti dobil z vilicami po glavi 😉


Novokrščeni člani APZ UP 



Za konec pa še enkrat čestitke vsem novim članom našega zbora!!

"Intenzivne vaje so bile zelo produktivne in zabavne. Naš trud se je tudi poplačal na nastopu, ki je bil čudovit."

Mateja

"Najlepše je bilo videt kako znamo vsi hitro poprijeti za delo ko je to treba (čeprav moraš na to včasih opozoriti tudi 2x, 3x ali 5x). Všeč mi je bilo, da smo na vikendu združili prijetno s koristnim."
Sanja

"Meni je bil ta vikend res magičen, tak čudovit oddih od faksa in stresa doma. Tako v adrenalinskem parku, kot tudi na vajah in nastopu sem res uživala. :) Se mi zdi da nam je kot zboru prav koristil tak vikend, kjer smo bili vsi skupaj, sploh pa na taki lepi lokaciji"
Danaja

"Intenzivne vaje z APZ-jem so vedno dogodivščina. Ta vikend smo se odpravili v Bovec...V petek smo bili v adrenalinskem parku, kjer smo imeli pravi team building in zvečer še izčrpne vaje... Sobota je bila prav lepo pevsko obarvana. Zvečer smo imeli koncert v Tolminu. Po koncertu pa krst. No in tudi jaz sem postala končno prava APZ-jevka. Ambroževa vilica je zadonela tudi na moji glavi... Nedelja je bila namenjena še za zadnje pevske popravke in po kosilu smo se odpravili vsi nazaj domov, polni lepih spominov."
Ana K


"Intenzivne so bile zelo luštne, dovolj časa za druženje in delo hkrati. Čeprav sem nedeljo izpustila, mi je bil všeč večer, ko smo skupaj peli zunaj"
Taša


2 komentarja: