torek, 5. januar 2021

🎅 Iz tradicionalnega APZ božičkovanja v živo k božičko-dedkomrazovanju na daljavo🎅

V novo leto smo z APZ-jem zakorakali s prav posebnim srečanjem. Tale korona nas ne ustavi; kljub vsemu se trudimo preko videokonferenc in drugih družbenih omrežij ohranjati stike in vzpostavljati nove.

Tradicionalno vsakoletno APZ božičkovanje v živo (druženje s starimi in novimi APZ-jevkami in APZ-jevci, zabava, smeh, obilo dobre volje, glasba, pijača ter sladki in slani prigrizki, zanimive igre, dresscode …, da o božičku in obdarovanju ne govorimo), smo letos zamenjali z božičko-dedkomrazovanjem (zaradi razmer kot so, je božičku letos pomagal pripravljati darila tudi dedek mraz 😁) na daljavo.

To študijsko leto je zame prvo leto v zboru, zato ne vem kako je tako božično-novoletno doživetje potekalo v živo, sem pa po pripovedovanjih starejših APZ-jevk/-cev slišala, da je bilo prav zabavno in neprimerljivo z virtualnim. Izhajam lahko le iz doživetega in povem, da je že to zame bilo nekaj posebnega.

V uvodu smo bili deležni prav posebnega glasbenega presenečenja (točka na harmoniki), ki nam ga je pripravil sin naše asistentke Andreje. Nadaljevali smo s kvizom, kjer smo se preizkusili v poznavanju APZ UP zgodovine. Vendar to ni bila navadna zgodovina, polna letnic in imen nagrad, ki jih je zbor v preteklih letih prejel … ta kviz je bil sestavljen iz preteklih dogodkov in doživetij naših APZ-jevk/-cev. Ob tem smo novi člani lahko spoznali v kako bogato, lepo, pozitivno in nasmejano skupnost, družino smo vključeni. Nato smo po skupinah sestavili pantomimo ali izštevanko ali kratko pesmico povezano z asociacijo na APZ. Izdelki so bili zanimivi in ob predstavitvi le teh smo se presmejali do solz. Za konec smo odprli še darila (dobra moža sta jih letos bila primorana poslati direktno na naše domače naslov) in bili nad vsakim božičko-dedkomrazom zelo presenečeni in veseli za ta prikupna in prisrčna darila, ki so nam polepšala večer.

Po tem obdarovanju gremo naprej, ciljem in novoletnim željam naproti. Koroni bomo kljubovali še naprej, a upamo, da ne za dolgo, in se trudili, da se naši odnosi in prijateljske vezi še bolj okrepijo

  Veronika Preložnik


                                                                    Povabilo na srečanje

                                                Pa se je začelo... na daljavo...                            


Za začetek smo poslušali glasbeni nastop.
     

Nadaljevali smo z igranjem KAHOOTA o naši APZ zgodovini.
              

in dobili smo 3 najboljše. :)

(Kviz pripravili Andreja Tomažič Hrvatin, Ambrož Čopi in moja malenkost)   

Sledilo je delo v majhnih skupinicah, v katerih smo pripravili PANTOMIMO/ UGANKO/ IZŠTEVANKO. Pri delu smo bili zelo uspešni :)


NAŠI SKUPINSKI IZDELKI

IZŠTEVANKA

APZ je glasba,
 APZ je moč, 
vanj gre vsak, ki snema 
in ne spi ponoč.

1, 2, 3 APZjevec si ti.

DEMONSTRACIJA UGREVANJA GLASOV

Sopran: mi mi mi mi mi mi mi mi mi mi
Alt: a a a a a a a a a a a a
Tenor: sin- jo-o-o-o-o-o-re  sin - jo -ri - na
Seveda pa imajo največjo nalogo basi: se izkašlja

ko IZŠTEVANKA postane POŠTEVANKA

An ban pevec u´bran
Polž se sliši uh me piši
vija vaja ven.

PANTOMIMO

APZ je zbor.

bobneča tišina

burja 1

UGANKA

Ljubeča mamica,
vilice vedno ima,
ko Ambroža ni,
glasbo z nami podeli.

(Rešitev: Andreja)


na koncu je sledilo še težko pričakovano OBDAROVANJE.
Zelo smo se razveselili daril, ki so v nas pričarali veselje.                                                       Pripravili: Sanja Đukić & Špela Kos

Ni komentarjev:

Objavite komentar