nedelja, 27. junij 2010

V glavi jih imaš!

note, nóter, nótes, ênotédenski, enôten, enotér, fonotéka, galvanotéhnika, izravnotéžen, monoteíst, navznóter, nèenôten, nèravnotéžje, nèuravnotéženost, ovrednôtenjeIz komandnega mosta je priletelo povelje. Odprite usta, bomo peli.

Še on je začel peti, čeprav ni bil pevec.

Potem mu postavi eno tistih pikrih vprašanj in dan je popoln. Kaj je huje, če človek nima kaj povedati, ali, če govori le da je nekaj slišati?

V kregu odidejo na vaje, da ne bi kradli bogu dane s takimi.

In še jih niso ukradli.

Šesti je padel, za ene zaporedoma, za druge z vmesnimi porodnimi krči. Letos prvič ni bilo skupnih „kregov“ na poti na vaje, so pa bile skupne vaje.

In so stvari, ki se nikoli ne spremenijo. Še vedno jih išče pet minut prej, še vedno si po babje premisli 5 minut prej, še vedno je najbolj seksi napovedovalec in še vedno pride na koncert četudi ne mara zborovske glasbe. Podpora velja!

Po tisti pripovedi gospe matere, da kako je, ko je bil še majhen lepo pel, potem pa je nekako...pozabil, sem prepričana v to. Mati so částili naslednja tri leta!

In mati so hodili na koncerte in zraven privlekli še moža, sestro in ožje sorodstvo preveriti ali se je naložba splačala. Preveriti ali jih je našel, ali so jih našli. Ker jih vedno iščejo.

Ker, da je lepo, ko jih najdejo.


..................................................................................................

tole refleksijo na apezejevska leta je prispevala Tanja

note po izboru uredništva

2 komentarja:

  1. stara, ma si ku ciril zlobec, zdej moreš jet samu še zrecitirat tu na molo šankarlo v trst!

    OdgovoriIzbriši
  2. :D
    po današnjem dnevu bom bl ku Tone Pavček :)
    razpoloženje čist drugo, ko ni treba mislit na D_thing :D

    OdgovoriIzbriši