četrtek, 14. marec 2013

Opatijske melodije

Pridem domov, se sprehodim mimo domače njivice, na kateri pridno čakajo wrzwte, da jih nekdo spoštljivo, kot zadnjo ostalino zimske zelenjave vrže v lonec, stopim v hišo in odprem hladilnik, iz katerega pokukajo peteršilj grah in zjle. Pomislim, da manjka le še, da se četverica začne glasno upevati pa bo APZ še na domači grudi!
Spet pestra in bogata letina brucošjadi, cca. 17 ur petja, dve pokvarjeni klimatski napravi, cca. 45 pevcev, od tega 18 brucev, odličen krst, en zamejec, en Avstrijec, en Hrvat in Sandi, naša moč z Nizozemske, ena mama, en predsednik, gospodarica, asistentka, korepetitorka, štiri zborovodje, od tega eden naš, peti pa je manjkal, ena Ruža za 8. marec, ena Barka za 40 mučenikov, slabih 7 % pokvarjenih želodcev in štiri zvezdice nad hotelskimi vrati.
Vse kar potrebujemo za boljšo statistiko je zmanjšanje tistih 7 %. Za prihodnje leto tako predlagam kmečki turizem. Ni vrag...

Za mnenje smo povprašali tudi naše preljube pevce, žrtve ki so imele zeleno pikico v klepetalnici, mnenje dajajoče, tiste, ki jim že na čelu piše, da se skladno s svojo profesuro znajo tudi lepo izraziti.
Poprosili smo doktorja filozofije, Oskarja, ki je po filozofsko upesnil svoj komentar, v njemu tretjem ali četrtem jeziku, slovenščini:
"V Opatiji samo dež, pa mi pojemo super svež.
S teatrom in humorom, Ambrož igra z zborom, in fortissimo ga vodi, kamor lahko hodi.
Meni je všeč zelo, da veselimo se tako!!!"
Pa soorganizatorko brucovanja, Jasno. Njej je vse jasno. Le to, zakaj je med tistimi 7 % ne...
"Se pred enim letom se bila tudi sama brucka, letos sem pa ze pomagala pri t.i. brucovanju oz. krstu novih APZjevcev. Koncno sem izkusila tudi to, kaj pomeni biti boter mlademu zelencu..in RES ni boljsega obcutka kot je ta, da ves da se nekdo zanaša nate!  Vsi bruci do bili letos super pridni in vikend je bil absolutno nepozaben!"
Potem še fanta iz Splita. Glasbenika. Oni so kot pesniki. Vidijo dlje. Razen, če jih zmotiš med komponiranjem. Takrat so strogo skoncentrirani na tisto in prav nič jih ne zmoti. Razen uredništva Kje so moje note. Pa pravi da ne ve, kaj bi bilo primerno, ma da ga je motil dež: "Ne vem kaj bo ti poveo. Ampek vem da ti boš napravila kateri dober članek."
"Smeta je bio dež" (Ne ve, da še dobro-smo vsaj cel dan notri in vadimo, ah ti bruci. Je pa pohvala, da ga moti le veme in prav nič drugega)
"Always look on the bride side of life (To je res! Imaš vsaj čas za vaje!)...."
Ter basista Pračka. Oni gledajo iz globin,že nekaj velja:
"Rejs super družba, hotel je bil tudi fajn, hrana perfektna   ne rejs sm ful užival v vaši družbi...kumi čakm nasledne take in podobne vikende :))"
In nenazadnje gospo gospodarico, tisto, ki skrbi za vse. Prav za vse, da se bo še pelo!
"Opatija? Super fino fajn ... Ob prebiranju fotk se ti usta sama od sebe razširijo :D Hvala vsem! Bruci, zdaj več niste zeleni, zdaj ste pravi apezejevci. In ne pozabite: Enkrat APZjevec, APZjevec za vedno:) Še bo veselo, še se bo pelo ..:D"

Ker vam z veseljem rišemo nasmehe na usta, ker slika pove več kot tisoč besed, ker čutimo pritiske "od zgoraj" pa še nekaj fotografij. Počasi ampak vztrajno jih bomo v večjem številu dodajali na naš facebook profil, tako da nas spremljajte! Aja... pa, ali res mislite, da ne bi bila slaba ideja narediti intenzivne vaje na kakšnem kmečkem turizmu? Apel!
Stay tuned za še kakšno slikico, apezejevci veselo naprej na delo, ostalo bralstvo pa kot ponavadi, desni zgornji kot "obeta se"!  

Ni komentarjev:

Objavite komentar