sreda, 10. julij 2013

Gostujoča tipkovnica: Sandra Lenaršič o začetkih in nadaljevanjih 9. sezone APZ UP


Sedite pred ekran, v družbi kave in najljubše slaščice in si privoščite poletno branje s Kje so moje note? Za vsaj navidezno zaokrožitev sezone se spodobi daljša objava in super fotografije (foto po izboru uredništva)! 
foto: Manuel KalmanLetošnji letni koncert je bil namreč eden tistih, ki sezone ni zaključil, temveč napovedal pestro poletje! Tako smo na nedeljski večer odpeli pester letni program in veselo "zajuckali". Bil je pravljično deveti, poln pesmi domačih umov, nostalgičen in zazrt v prihodnost hkrati. Tokrat smo lovili tudi mi srečo, ne le ona nas in si priskrbeli frizerstvo, kave, jamarstvo, raznorazne pripomočke in super storitve. V ponedeljek smo se že potili v Burji 1- na vajah. Da pa bi nam ja uspelo biti vsaj na enem področju dovolj stereotipni, so zadnjo v sezoni rekle ženske. Na prazniku največje krajevne skupnosti v MO Koper, Žusterne, so donele od Rožnate planine do Vstajenja Primorske. Še kar kul zaključek, z neuradno himno Primorcev! In to še ni vse! Sandra Lenaršič nas je zopet počastila s prispevkom v "Gostujoči tipkovnici"! Tudi ona pravi, da NI ŠE KONEC: 
Pa se zopet srečamo na blogu. Letošnje zborovsko leto nam je pustilo veliko dobrih spominov.
Pričelo se je s polnim zagonom in intenzivno energijo za nove dosežke, ki smo jih usvojili. Pa začnimo od začetka!
Gospodi pomiluj, pomiluj, pomiluj, pomiluj…tako se je pričela naša Troglasna otroška maša s prvo izvedbo ženske zasedbe, ki je bila fenomenalna.
Kmalu zatem pa se je začel odpirati nek cvet. Morda veste kateri?
Moj Cv'jet  smo gulili čisto do zadnjega, dokler se nam na tekmovalnem odru v Splitu res ni prikazal in odprl. V njem smo zagledali zlato plaketo, prvo mesto in žurka se je začela. 
Nadaljujem z božičkovanjem na ŠOUPU, kjer nas je obiskal »pravi« božiček v »pravi« obleki, ki pa je bil kar malce predrzen…Kako nenavadno za APZ! ;) Seveda so nas božičkova darila spravila v dobro voljo in dve božički, ki sta božičku delali družbo tudi ;) Na svoj račun smo prišli tudi bruci, ki smo letos vstopili v APZ. A to je bil za nas, male APZ-jevčke le začetek.
Se spomnete, kje nas je najbolj zeblo, ko smo vadili pesem Samotno ugibanje? Te intenzivne vaje so potekale v Opatiji, kjer smo preživeli cel vikend in počeli še kaj drugega kot le peli. »Jaz sem tvoja zelena zelenjava« je bil stavek brucev, ki je v ušesih APZ-ja odzvanjal še naslednji dan. Krst in obljuba, ki smo jo dali Ambrožu, njegovi levi in desni roki, praapzjevcem in piščančkom sta potekala v posebnem obredu, ki je zajemal rahlo bolečino odboja vilice na glavi, apzjevsko zaprisego in najboljše…objem z vsemi člani zbora. Bruci smo bili in smo zelo ponosni ter hvaležni, da smo postali pripadniki oznanilcev, ki oznanjajo oznanila, ki jih izbere in pričara naš Ambrož. Hvala Ambrož!
»Zlatna vila« je nosilo naslov tekmovanje v Prijedoru v Bosni, kjer smo dokazali naš celoletni trud, zagon in željo, da ostajamo APZ-jevci. Skratka, neponovljivo je bilo. Zadnji naš skupni  koncert je potekal v Študentskem domu Jadro, ki mu je sledila pogostitev naših gostov, članov AKUD Kolo in Komornega zbora Kor. To pa še ni vse! ŠOUP zopet vabi! Žur do jutranjih ur z obilo plesa, petja in še kaj bi se lahko našlo...  Tukaj se naša pot počasi končuje….A NE ZA DOLGO!  Čakata nas še dve tekmovanji in kup vaj…
Pomembnih točk je bilo še ogromno, predlagam kar ogled naše letne brošure, ki jo najdete na povezavi: http://www.scribd.com/doc/152969415/9-letni-koncert-Akademskega-pevskega-zbora-Univerze-na-Primorskem
Pa še ena misel: Na začetku leta se nas je v zbor vključilo kar lepo število novih pevcev. A ti so postopoma odhajali…zato se zavedajmo, da smo to leto preživeli le najmočnejši. In to moč nam je dal naš najmočnejši pevec Ambrož, brez katerega mi zdaj ne bi bili in dosegli to, kar smo. Ambrož, zelo smo ti hvaležni!!! (Ambrož je letos prejel priznanje za 3-letno sodelovanje v Moškem komornem sestavu APZ Univerze na Primorskem, op. ur.:))
Pa še nekej nje…enkrat APZ-jevec, vedno APZ-jevec!

Tudi tokrat sta bila z nami fotografa David Fajula Jufre in Manuel Kalman:  
APZ UP, Spodnje Škofije, 23. 6. 2013Ambrož Čopi, od tedaj odlikovan s priznanjem za 3. letno sodelovanje v Moškem komornem sestavu APZ UP


Andrej Makor, eden od letošnjih mladih umov, ki so popestrili naš repertoar.  

Andreja Hrvatin, asistentka dirigenta, nam je oddirigirala ljudski programPriznanja, odlikovanja, zaslužni člani

Dobrodelni: predaja zbranih prispevkov za žrtve poplav

prof. dr. Lucija Čok nam je podarila monografijo HIC ET NUNC AUDE. Ustanovitev Univerze na Primorskem v času in prostoruLetos smo imeli čast sodelovati s skupino Avtomobili. Dva njihova člana sta se nam pridružila na koncertu.

Alenka Rožanc, gospodarica zbora Za zaključek citiram Jasnino objavo, ki sem se ji nasejala do solz in verjamem, da ste se/boste tudi vi:
"Izbor najboljših Ambroževih izjav iz letošnje sezone APZja:
  • "Kdo ni bil na vajah v sredo?! Zakaj ne? Zakaj meni pomeni vsaka vaja? Kot Kapitanu Kljuki - al' najde zaklad alpa ga ne najde!"
  • (pri vstopih) "Ne vem kaj čakate...Marija se je prikazala tam kjer se je mogla...zdej se ne bo več!"
  • "Ko gate mora bit napetost!"
  • CRUX: "Dejmo fantje! Posebej za vas sem izbral to pesem! ... pa za soprane in alte!"
  • "Dejmo alti...9, 10 ... 11-in trideset."
  • "Tu piše "glissando" in ne "bruhando"!"
  • MOJ C'VJET: "si si prebral besedilo? "Molto espressivo...ma non fušando!"
  • APZ pevec: "Ma ja, ma ki tu so napisane vilce..."Ambrož: "Pusti vilce...vilce so za roštiljado" :D
Saj veš, da te imamo radi :) ♥"

Pa še enega dodam jaz- Bonum est…."pa kako ne moreš sej je isto kot …yesterday"…
was APZ, today is APZ and tomorrow will be APZ ;)

Tako je letošnjo sezono upodobila Andreja H.: 

Stay in touch with our blog Kje so moje note? Čaw

Sandra L. 
Draga Sandra, naj ti tole postane navada, da se uredništvo s prihodnjim letom malo pomladi in okrepi! It's time...

Za konec..naj imajo še tokrat zadnjo besedo... ;) 
Fotografiji s petkovega nastopa: odlično so nas zastopale! 


Tudi letos bomo veseli kakšne vaše razglednice, sporočila, modrosti, poletnega hita ali fotografije! Poštar nosi v Osp: Tanja Novak - za APZ, Osp 2, 6275 Črni kal. S pripisom: Poštarji so zakon! 
Se vidimo čez dober mesec dni! Prijetne počitnice! 

2 komentarja: