sreda, 19. februar 2014

Gostujoča tipkovnica - Aleš Gantar

Slovar slovenskega knjižnega jezika
"gostováti  -újem nedov. (á 1. javno nastopati izven kraja stalnega udejstvovanja;
tipkóvnica  -e ž (ọ̑tipke pri pisalnem, stavnem stroju."


Gostujoča tipkovnica: Aleš Gantar, podpredsednik APZ UP, o granobilih in še čem

Priimek in ime: Aleš Gantar
Glas: Pihanje ko poskušam bas in piskanje, ko se matram pri tenorjih
Funkcija: Podpredsednik (na začetku sem si to funkcijo predstavljal malo drugače, dobesedno biti pod predsednikom;) šaaaalaaaa 0=D )

Predsednica Alenka (če slučajno niste pokapirali zgornje fore;) ) me je prosila, da napišem nekaj citiram:”gostujoča tipkovnica pa to, kako vidiš delo to sezone do sedaj in kaj se nam obeta na intenzivnih vajah …”
Sezona do sedaj se mi zdi tak lep uvod v prihajajoči del le-te. Nekaj nastopov, božičkovanje, Ambroževih 40+1, začetek snemanja zgoščenke so uvertura v to kar bo še sledilo v tej 10. obletnici prepevanja sapranistk, teroristov, aplistk in balistov.


Stari mački vejo/vemo kako izgleda nadaljevanje vsake sezone - gaganj, garanje, Ambrož popi****a na nas, ker nam že 15-ič v enem dnevu pravi naj si zapišemo krešendiraj in brez diha, Burja na FHŠ-ju bo itaq že naslednji mesec imela povprečnih 32°C… - vemo, da bo vse to poplačano (pod pogojem, da krešendiraš brez diha in narediš ostalo kar naroči Ambrož).


Stare mame niso zastonj rekle brez muje se še čevelje ne obuje, ali brez dela ni jela, ali vaja dela mojstra, če mojster dela vajo…..


Če si bruci in brucke še niste ustvarili vizije, kako poteka “življenje” v APZ-ju bo za to odlična priložnost že intenzivni pevski vikend. 

Kaj je to? V bistvu že ime samo dosti pove. Intenzivno bomo peli cel vikend :D
The End

Poleg tega bomo pa tudi medse sprejeli nove člane. Dolgoletna tradicija iniciacije a.k.a Krst nas že dolga leta “spreminja” iz brucev v pravnomočne člane APZ UP, ki ne samo da imajo pravico volit, ampak sprejmejo določene obveznosti in pridobijo mnogo pravic.
Zanimivost je, da se potek iniciacije spreminja iz leta v leto, saj so organizatorji Krsta vsako leto izbrani s strani klobuka Izbiruha :D :D :D
Poleg vsega tega pa bo tudi nekaj časa da se pobolje spoznamo, vzljubimo….
Nasvet: vzemite s sabo granobile, pastele, karkoli kar zna pomagat proti brezglasju.
In podrobno preberite navodila, ki jih bo dala Alenka, posebej za IPV!!!!
Ko prebiram besedilo, sem samega sebe prestrašil, samo poje se, nič drugega ne bomo še delali… NI tako :) Če samo pogledate kakšen album s turnej, nastopov, gostovanj, menim, da si lahko vsak sam naredi sliko v glavi, kako to vse poteka :)

Še zadnja misel, preden se posvetim predavanju iz angleščine, profesorica, res nima manir. Jaz pišem blog, ona mene sprašuje, kaj sem bral ko sem bil mali (nadaljevanje lahko najdete v isto imenski pesmi skupine MI2) 
Kar te ne ubije, te naredi močnejšega. ;)
Do naslednjega snidenja (kar dvomim da bo tako kmalu) na blogu, vas pozdravljam,

aleš

Hvala Alešu za tako izčrpno predstavitev svojega življenja in uporabne napotke, ki jih bomo vestno upoštevali. Aleš, veselimo se ponovnega snidenja na blogu!

DOSTOJNO JEST...
Utrinki iz pravoslavnega koncerta v cerkvi Sv. Marte

Ni komentarjev:

Objavite komentar