četrtek, 22. maj 2014

10. letni koncert APZ UP

Nekaj se čuje, nekaj šelesti... prisluhnimo odlomku glasbe in prispevka Branke Kljun - RTV SLO Radio Koper



Na koncertu sem med občinstvom poleg najbolj zagnanih navijačev in bivših APZ pevcev zagledala tudi našo nekdanjo pevko in blogerko, Tanjo Novak, ki pravi:

"Vsepovsod se bere in govori o 10. letnem koncertu. Predsednica bojda spi v povprečju štiri ure na noč (mail pred peto zjutraj), pripravljeni so kratki filmi, natisnjena brošura, izdana nova zgoščenka in ob vsem delu se je menda našel čas še za presenečenje s koreografijo. Nasmiha se jim praznovanje jubileja in oni se mu pošteno smejejo nazaj.
In ko sem si ravno brundala v brk kako ne morem pričakati tega večera in razmišljala kako nenavadno bo po vseh teh letih spet sedeti na drugi strani šanka, prileti skozi vrata cimer. Štiri pomaranče, par jabolk in Lekadol. Vsekakor nasmeha vreden prizor rahlo utrujenega skorajšnjega voditelja jubilejnega koncerta. Stiskamo sokove, delamo finalni izbor potencialnih garderob, poskrbimo za rožice in prvič v desetih letih razmišljamo, če smo dovolj oblečeni. Letos se praznuje v hladu maja in pričakovanja so velika.
Končno torej dočakam in sedem v peto bojno vrsto poleg bivše altistke (s katero sva načrtovali (neuspeli) mehki terorizem, sedaj prenesen na 20. obletnico-človek potrebuje cilje v življenju). Dvorana je nabito polna. Bivša predsednika, nocojšnja napovedovalca, Boštjan in Špela sta na odru, tehnik (sicer apezejevec z bolniškim staležem) uspešno odpravi zadnje pomanjkljivosti, tudi zadnji mobitel odzvoni in poslušalec nekje v predzadnji vrsti si končno ter zelo nediskretno odvije bombon. Prireditev nato steče točno tako, kot se za deseto obletnico APZ UP spodobi, nad pričakovanji!
Z navdušenjem prve generacije poslušam, kaj vse smo doživeli v teh letih, da se nas je izmenjalo že 200, da trije apezeji pred dvema letoma niso peli zaman in da se nekoč obeta letni koncert tudi v prenovljeni dvorani sv. Frančiška (klik). Nasmiham se starim fotografijam, se spomnim obdobja, ko smo se na vaje vozili prav vsi štirje sostanovalci in uživam v na novo pripravljenem programu 10. generacije. Tri ure in pol so mimo kot bi mignil, unovčim srečko in nazdravim še na mnoga. Za glasbo – za užitek.

In sedaj? Sedaj nas je že dovolj za alumni klub. Menda ja ne bomo obstali. "

Tanja, hvala za svoj prispevek in za anonimne dogodke, ki si nam jih razkrila, hihihi :)

Naš Ambrož v "efektu"

Naša publika

Darilo APZ - ju našega pevca Martina Marchesicha

5. zgoščenka Sonority

Bronaste Gallusove značke, čestitke!


ŠOUP klapa

Priznanje Mestne občine Koper

Zaslužni član, Andrej Makor

Častni član, Stojan Kuret

Luka Benčina, priznanje za 9. letno aktivno sodelovanje v zboru

To smo mi, APZ-jevci
Foto: Manuel Kalman

Ni komentarjev:

Objavite komentar