četrtek, 18. junij 2015

Odmevi

Spet mi je pripadla častna funkcija pisca ob letnem koncertu in spet nesramno zamujam, ker (izberite sami) a) po upokojensko nimam časa; b) sem iz forme; c) ne vem kako je prišlo do tega. 
Torej. Sedem pa deset. Poberemo Celinko in dirjamo proti Kopru. Letos je ponovno prvi letni koncert Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem. Sem se prav spraševala, kako jim je. Če bodo tudi oni dihali na škrge od vročine, če bo kakšen bruc narobe obrnil mapo z notami (in eden jo je), če je kdo pozabil pas, čevlje ali note, če je bil kdo pred dogodkom tako nestrpen, da je šel brati horoskop, če so tudi oni vadili toliko časa, da so na koncertu iz sebe iztisnili še zadnje moči (saj kasneje se že naučiš, da se "prišprarano" najde), koliko nas, dinozavrov bo tam in ne nazadnje, se je Luka tudi počutil, kot da je na prvem koncertu? 
Nikoli ne bomo vedeli. Odlično so ga izpeljali. Kot, da bi bil njihov enajsti!
Iz sedme vrste od zadaj naprej opazujem in jim zavidam letni koncert v takšni dvorani (ja, še lani smo sanjali o tem), ambiciozno izbran program (klik na letno brošuro) in apezejevsko zagnanost (človek se je privadi in jo potem kar malo pogreša). 
Bivša predsednica povezuje prireditev, ekipa ŠOUP-a gara v zaodrju, častni člani zvesto spremljajo v prvi vrsti. Letos se jim pridruži tudi Ambrož. Branka, bivša asistentka Andreja, rektor, bivši apezejevci in ponosni starši ("glej ga, naš tudi poje") ter naključni mimoidoči, vsi radovedni, kakšen izplen prinaša ta sezona. Kaj naj rečem. Ga ni čez APZ. Vsi zamudniki kar veselo spremljajte zgornji desni kot "obeta se", kajti tudi ta mladina obeta.  

Manuel Kalman jih je prijazno ovekovečil: 


Zborovodja Mirko Ferlan. 

G. rektor o znanosti in umetnosti. 


Luka. On je vzel zaprisego zares. 10. let že stoji v vrstah 
APZ UP! Čestitke!

Zborovodja stopi v pevske vrste. Moška zasedba. 

Ambrož Čopi o umetnosti in znanosti, materiji in 
energiji. Ja, dosti energije je potrebne, da se 
tako hitro zažene zborovsko kolesje!

Mirko, Sanja in Miha. Dream team 11. sezone. 

Bivša in sedanja predsednica. 

Miha. Simpatični Miha. 

Letos sta se v knjigo zaslužnih vpisala Martina.Do 7. junija 2015 se je na odru in za njim dogajalo še marsikaj. Zatorej vabljeni tudi k ogledu letne brošure (priznam, v tiskani obliki je zaporedje strani veliko bolj smiselno). Pa vseeno, naj bo rebus. Klik na fotografijo:  


Sedaj mi ne preostane drugega, kot predaja dobrih želja za naslednjo sezono in "bis". Naj bo korak krepak! Takole pa so stopali pred letošnjim letnim koncertom: 

Krstili so bruce! Naj zveni!

Pilili komade. Ta del mi je bil vedno všeč, še posebej na 
tem dvorišču. 

Pilili komade pozno v noč. 

4 komentarji: