torek, 6. junij 2017

Letni koncert – cvetober glasbenih pripovedi

Natanko teden dni nazaj je tako lepo napisal, da sem brez pomisleka kliknila kopiraj - prilepi, danes pa še objavljam in tako shranjujem. Ambrož Čopi o 13. letnem koncertu: 
Tradicionalni praznik APZ UP, že 13. po vrsti, ni le koncert na katerem se je zrcalilo delo pretekle sezone. Je vsakoletni dokaz, da nismo obstali, da še znamo posegati po višjem, novem in nemogočem. Je priložnost, da združimo preteklost, sedanjost in prihodnost. Prvo z odgovornostjo do dosežkov in zapuščine, ki so jo kreirale pretekle generacije, drugo do nas samih, z željo po preseganju in nadgrajevanju sebe in ne nazadnje tretje, kot navdih in povabilo novi, prihajajoči generaciji.
Verjamem, da vsaki generaciji to uspe na svojstven način, če le vstopi v zgodbo z odgovornostjo, predanostjo in močno željo. Občutki, ko izzvenijo poslednje note so raznovrstni in vsakomur lastni.
Hvaležen sem za ponujeno leto z novo generacijo Apzjevcev. Hvaležen za možnost, da svoja znanja lahko delim z vami skozi glasbo, občutenja in pripovedi. Hvaležen za stare in nove prijatelje, ki so me z vztrajnostjo, predanostjo in odrekanjem podpirali pri izpeljevanju zadanih ciljev in projektov. Hvaležen za glasbo, skozi katero so zabrnela naša občutja, razmišljanja in sporočilo za današnji čas.
Prezentacija in uspešnost zbora pa se ne zrcali le v izvedenem programu, temveč v celoletnem delu skozi zmožnost prilagajanja, sprejemanja, spoštovanja in sodelovanja med vsemi udeleženimi. Tu se prepletajo vezi in tvori sinergija, potrebna za kvalitetno delovanje zasedbe. Vsak različen in hkrati enak v zboru, ki je zmožen le kot celota zabrneti v iskrenih in navdahnjenih pripovedih skozi glasbo. Ni pomembna ambicija posameznika temveč vizija celote, kjer se tudi posameznik nadgrajuje. Znati prisluhniti sebi in ostalim, biti zvok, melodija, ki le skupaj z ostalimi zazveni v harmoniji barv in občutij, znati žareti in postati svetloba z ostalimi, biti energija, ki se množi, prevzame in zalebdi v prostoru … to ni cilj, je pot, ki ji moramo slediti!
Na koncu bi se rad zahvalil vsem, ki ste pripomogli k izjemni sezoni. Mojima dragima sodelavcema Andreji Tomažič Hrvatin in Luki Vetrihu, ki sta z veliko mero navdiha in znanja ter zgledom znala motivirati k nadgradnji zastavljenega programa. Biti profesionalen in hkrati srčen, iskriv, hudomušen je bilo nenapisano vodilo našega tima. Hvala predsednici Sanji Đukić in odbornikom Andreji Trček, Debori Muženič, Klavdiji Lukač, Martinu Markežiču, Martinu Šiškoviču in mnogim drugim ... Tanji Novak, Klari Lukan, ki so priskočili na pomoč s svojimi talenti in znanjem.
In nenazadnje za uspelo celostno podobo letnega koncerta Andreji Tomažič Hrvatin za pripravo tekstov, scenarija, Teji Košuta za navdahnjeno povezovanje ;) Anji Rupnik za nasmeh dobrodošlice... Alenki Domanjko Rožanc za novico o rojstvu hčerke na ta čudoviti dan.
Vsem nam želim uspešne priprave na tekmovanje, kjer bomo znali zastavljen program nadgraditi v vreden in nepozabni glasbeni presežek, ki bo prepričal publiko in žirijo.
Bili smo dobri, zmoremo biti še boljši!
Vaš Ambrož

13. letni koncert APZ UP - Vse barve teme (Kim Shine/Kim Shine photography):
Prva izvedba skladbe The Shadow (Michele Josia)

Pomembno mesto na prireditvi imajo zagotovo podelitve priznanj za več letno sodelovaje v APZ UP, Tokrat za 3, 5 in 7 let.
Asistenta dirigenta Luka Vetrih in Andreja Tomažič Hrvatin. Andreja nas je na žalost tokrat spremljala samo v mislih, s skodelico čaja v roki.  
Trije Primorci - Michele Josia, Ambrož Čopi in Andrej Makor. 

Povezovalka koncerta, bivša Apezejevka Teja Košuta. 

Letošnji pogled na publiko: lepo smo napolnili Frančiška.  


Ambrož si je letos zaželel domačih kroštol. Rečeno storjeno. Da bo tematsko obarvano smo dodali še luč. 


13. priklon. 

Za konec še iz sveta novic: Branka Kljun pa je tako zapisala v Primorskih novicah (Primorske novice, 30.5.2017 - kliknite na spodnjo sliko za povezavo na spletno stran): 
 http://www.primorske.si/Novice/Kultura/Koncert-predvsem-v-znamenju-novega

Sezona pa še ni zaključena. Jutri odhajamo na Poljsko. Pred nami je 8. mednarodni zborovski festival Cracovia cantans, v Krakovu. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar