sreda, 31. oktober 2018

OKTOBER - NORO BIL SI DOBER!


Mesec se je končal, mi smo pa šele dobro začeli. Pred prazniki pa bi z vami radi delili, kaj vse smo doživeli ta mesec. 


Coro de la Ciudad de Mendoza (CCM)

Argentina

14. oktobra so nas, v okviru mednarodnega koncertnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic Voices, obiskali prav posebni gostje. Prišli so iz Argentine! 😃 To je bila odlična izkušnja, tako za nas, kot za zbor Coro de la Ciudad de Mendoza.
Koncert, ki je potekal v Dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru, je bil čudovit. Zbor je zapel številne pesmi, ki so dvorano napolnile s krasnimi melodijami in argentinskimi ritmi. Slišali pa smo tudi nekaj mirnejših skladb, ob katerih je pritekla tudi kakšna solza ali dve. 
Poleg ubranega petja je zbor nastop popestril tudi s plesom in igrivostjo na odru, zaradi česar si imel občutek, da ne gledaš le pevskega koncerta, ampak nekakšen muzikal. Koncert v Kopru je bil za zbor CCM poseben tudi zato, ker so z njim zaključili svojo turnejo. Prav na našem odru so se poslovili tudi od svoje pianistke Marie Terese D'Amico. Le - ta je sodelovala s člani več kot 30 let. Njen nastop  z zborom v Kopru pa je bil zadnji pred upokojitvijo.



Dekleta so nekaj pesmi odpela tudi sama. Bilo je čarobno :D

 Po nastopu smo pripravili tudi pogostitev, kjer smo se s pevci podružili in si izmenjali mnenja in pohvale za uspešen koncert, ter tako zaključili prekrasen večer.
Naše pridne organizatorke so vedno nasmejane 😊


Vokalna Akademija Ljubljana (VAL)


V dvorani sv. Frančiška Asiškega pa ne nastopajo le zbori iz tujine, ampak tudi domači zbori. V soboto, 20. oktobra, smo imeli priložnost prisluhniti enemu najuspešnejših zborov v Sloveniji,Vokalni Akademiji Ljubljana (VAL). 
Leta 2010 je VAL, kot prvi moški zbor v zgodovini, prejela veliko zborovsko nagrado Evrope. To pa je dosežek, a ne? 


Oblečeni v črne elegantne obleke so fantje naredili krasno vzdušje v dvorani. Predstavili so se z različno zvrstjo glasbe: od prelepih latinskih skladb, do slovenskih ljudskih pesmi, katere mlajšim generacijam morda niso tako znane, a so starejšim poslušalcem ogrele srca. 
Moški pevski zbor sta spremljali tudi odlična Teja Udovič Kovačič na harmoniki in solistka Martina Burger, ki je vse očarala s svojimi pevskimi sposobnostmi.





Toliko o ciklu Simfonic Voices ta mesec, kjer so se spletla nova prijateljstva in priložnosti za nadaljnja sodelovanja.  A to je šele začetek. Do konca študijskega leta nas čaka še veliko koncertov...S polno paro naprej!
A kot vedno ... skrbimo tudi za svoje lastne koncerte in nastope. Dela in priprav zanje nikoli ne zmanjka. Trenutno se pripravljamo na novembrska in predpraznična dogajanja, o katerih pa boste obveščeni sproti.

V oktobru, natančneje, v ponedeljek, 22., smo na občnem zboru članov zbora potrdili staro umetniško vodstvo ter imenovali in izvolili novo upravno vodstvo, ki bo zadolženo za nemoteno delovanje zbora letošnje jubilejne sezone. Poleg tega smo pregledali tudi delo za nazaj in podali smernice za naprej.
Skupaj smo staknili svoje pevske glave, in sprejeli marsikatere nove odločitve, s katerimi bomo uresničili svoje letošnje želje.

Člani umetniškega odbora so: 
Ambrož Čopi: zborovodja in umetniški vodja zbora
Andreja Tomažič Hrvatin: asistentka zborovodje Luka Vetrih: asistent zborovodje
Člani upravnega odbora so: Sanja Đukić: (ponovna) predsednica zbora - dolgoletna druga altistka zbora
Gospodarji zbora:
- Hanka Remešova': - že drugo leto študentka Univerze na Primorskem in članica zbora iz Češke
- Luka Žorž - TANORIst ups... tenorist, tudi korepetitor zbora
- Luka Vetrih
Petra Kalan: arhivarka zbora - brucka
Ana Kovačič in Timotej Majer: člana disciplinske komisije (pazite se ju. Mir in disciplina!)
Sara Petešić: blogerka Žiga Čopi: media, tehnične stvari
Manca Štrumbelj: organizacijski vodja cikla Simfonic voices

S skupnimi močmi smo tudi letos izbrali pravo ekipo. V to smo povsem prepričani. Skupaj z vsemi nami se bo borila z najboljšimi močmi, se spopadala z zanimivimi izzivi, ki nam bodo stopili na pot, pa tudi z morebitnimi težavami, ki bodo sproti nastale, saj vemo, da brez njih po navadi ne gre... Skupaj bomo vzdrževali red in disciplino, in sicer samo zato, da se bomo imeli najboljše kolikor se le da. In imeli se bomo super - verjemite, da res!

Iz srca jim čestitamo ter jim voščimo uspešno in nepozabno vodenje letošnje sezone!
Tudi manj zanimive stvari so del užitka

Zadnje vaje pred prazniki.
Uh, kako je ta dan pihala burja. Ampak nam ni bilo hudega v predavalnici Burja 1 😆


Vsem vam, drage bralke in dragi bralci, pa lepe krompirjeve počitnice (v kolikor jih imate sedaj) in proste, pa čeprav deževne, dni ter strašno Noč čarovnic.









Ni komentarjev:

Objavite komentar