nedelja, 21. oktober 2018

SPOMINI NAJ ŽIVIJO - IDEJE ŽE LETIJO

Poletje je mimo in s tem tudi naše pevske počitnice. Odpočili smo si, se zabavali, naplavali, napotovali, spili veliko vode (no tudi česa drugega zraven, da smo si ob veliki vročini lažje potešili žejo 😊😋), a za letošnje leto je vsega tega nekako konec. Bilo je noro lepo, no saj bo sedaj tudi, le na malce drugačen način 😉. 

Naj vam jutro/dan/večer najprej polepšamo s spomini naše poletne turneje. Obiskali smo namreč Prevezo (Grčija), kjer smo v okviru projekta evropske vzhodno-zahodne sakralne zborovske glasbe (EastWestChord - West versus East Choral Music) sodelovali na 36. mednarodnem glasbenem festivalu zborovske glasbe (36th International Choral Festival of Preveza)

Kot posebni gost festivala/demonstracijski zbor smo sodelovali na mojstrskem tečaju za dirigente, ki je potekal pred tamkajšnjim 24. mednarodnim zborovskim tekmovanjem, nastopili pa smo tudi na nekaterih drugih koncertih v okviru festivala. Kako je bilo, si oglejte ⇩ (foto: Matej Kastelic).

IIIII pa smo šliiii... leti, leti, leti... APZZZZZ 
Naš Luka - na vajah asistent, na turneji koordinator in vodja prvih, a zelo ključnih, dni našega skupnega bivanja na severozahodu Grčije. Zelo ponosni, da se lahko zanesemo nate kadar je to najbolj potrebno. Hvala, ker si in hvala, ker boš!
Kaj, a mislite, da morja pa nismo preizkusili? 😎😍😊


Mi mamo se fajn, če vam prav je al neeee...
 ... nam važno je leeeee, da mamo se faaaaajn!
Naše lepe pupe 👌
Fantje malce manj, pa vseeno, brez njih ne gremo nikamor!!! 😉
Na tem odru pa nam tokrat ni dirigiral naš Ambrož. Gre za glavno soočanje z enim izmed dirigentov, ki je sodeloval na tamkajšnjem mojstrskem tečaju za dirigente.


Za konec še ena skupna...
Za nami je nepozabno doživetje! Že komaj čakamo naslednje...

APZ UP se ponovno vrača v akcijo! In to že 15. letos... uuuaaauuu 😲Čaka nas ogromno dela; veliko nastopov in koncertov, še več pa projektov, takšnih in drugačnih, definitivno izrednoooo zanimivih, saj praznujemo 15 let obstoja in delovanja zbora. In ravno zaradi tega bomo letošnje dogajanje še bolj popestrili. Kako, boste izvedeli naknadno (obljubljamo, da do prvih informacij ne bo dolgo trajalo 😉), zaenkrat naj to ostane zavito v tančico skrivnosti.

Aktivno iščemo nove žrtve… ahem… člane, ki bodo postali del naše letošnje pevske družine (oblikovanje le te nam zaenkrat kar dobro že uspeva). Pogovarjamo se o načrtih, se družimo in spoznavamo (na novo ali pa ne), pripravljamo nove in ponavljamo stare pesmi za nastope, ki jih tako kot vedno ne bo malo... Do zdaj je za nami le nekaj vaj, a se že smejimo do solz, saj naš predragi dirigent kar naprej stresa šale, da ne govorimo o življenjskih zgodbah in glasbenih izkušnjah iz časov njegovega šolanja... Vse to in še več nam ob trdem delu/pomembnih vajah nekaterih kar zahtevnih, a zelo lepih skladb, vedno znova daje moč in energijo, vsakokrat znova pa tudi nov zagon, da redno hodimo na vaje, saj nam le te popestrijo in še dodatno polepšajo vsakodnevne naporne študijske dni. KRATEK ORIS DEJAVNOSTI ZBORA OB ZAKLJUČKU 14. SEZONE 

 • Aprila letos smo se mudili v Bolgariji (natančneje v Sofiji), kjer smo se udeležili prvega dela projekta EastWestChord – West versus East Choral Music (drugi del je bila Preveza - omenjena na vrhu). Sodelujoča partnerja pri projektu sta bila Mixed choir Armonia Preveza (Grčija) in Vassil Arnaoudov Sofia Chamber choir (Bolgarija).

Naš sonček - asistentka Andreja.
Take ni in je ne boste našli daleč naokrog!


Mixed choir Armonia Preveza (Grčija)
Vassil Arnaoudov Sofia Chamber choir (Bolgarija)
Naša malenkost hihi


Za lepoto je treba poskrbet
Staro-nova naveza
Starejše je treba po navadi poslušat, kajne Elia? 😛😉 A je vsaj kj pametnega povedal? 😁😂
Brez volkodlaka ne gre...


 • Ob koncertni dejavnosti po Sloveniji in organizaciji številnih koncertov v okviru mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices velja omeniti pobudo za nastanek 1. mednarodnega festivala Sancti Nazarii. Z dobrodelnimi koncerti, kjer so se povezale z nami zasedbe iz Amerike, Nemčije, Bolgarije, Kanade in Slovenije smo uspešno sooblikovali in potegnili prve poteze pri promociji izgraditve novega kora in postavitve največjih cerkvenih orgel (dar iz Tonhalle, Zürich) v Sloveniji. Stolna cerkev v Kopru bo tako leta 2020 postala eden največjih centrov za koncertno orgelsko in s tem povezano vokalno glasbo. 


 • "S sabo prinašam življenje od nekdaj" - 14. letni koncert APZ UP 
Lepuuuu je blooo 😍 A ugotovite kaj novega??? 🙈🙉🙊
Jojjj kako pogrešamo nekdanje člane 😏
Naša gonilna sila
Dej sam mal, da se sezujem... ne morem več...
Lukec in njegov škorec 😉😃
Brez dobre pogostitve ne gre
Dvorana je pokala po šivih
Predsednik Martin Marchesich in njegove zahvalne besede ob koncu koncerta 
(tudi tokrat brez solzice ni šlo)
Naša nova modna kreatorka 💙

Pianistka Nena Rion - poleg skladatelja in našega nekdanjega tenorja Tineta Beca, zaslužnica skupne izvedbe večjega cikličnega dela “Missa pro Juventute” za zbor in klavir


Martina Grižančič vsako leto poskrbi, da imamo na letnem koncertu najlepše brošure. Tako, z velikim veseljem smo vam naredili kratek povzetek lanske sezone, sedaj pa je resnično čas, da začnemo pisati o letošnji, JUBILEJNI, ki je že v polnem teku.

Letak, s katerim smo v začetku oktobra vabili nove člane v naše vrste. 
(HVALA Andreja Tomažič Hrvatin za čudovito oblikovanje!***)
Poglejte, kje vse smo v teh letih bili! Le katera destinacija nas čaka naslednje koledarsko leto???


UŠZP - Univerzitetna športna zveza Primorske je za vse študente ob začetku novega študijskega leta pripravila brošuro, v kateri smo našli tudi stran o našem zboru.
Kar nekaj novosti se letos obeta. Prelitih bo nešteto kapljic znoja, in o vsaki kapljici boste obveščeni prav tu, kjer že 15. leto neumorno iščemo svoje note, a jih nikakor ne najdemo. Ostanite z nami, mogoče jih z vašo pomočjo najdemo prav letos. 😊

Do naslednjič 🙋, glasbeni pozdravček. 

Sara Petešič in Sanja Đukić  

2 komentarja:

 1. Čudoviti ste v novi preobleki! Prav uau! Lepo in uspešno sezono želim!

  OdgovoriIzbriši
 2. Smo, kajne :) Hvalaaa!
  Se vidimo v kratkem na kakšnem koncertu ;)

  OdgovoriIzbriši