četrtek, 31. januar 2019

Januar, o januar, ponovno si nazaj. Prinesel si veliko dela ampak tudi raj.


Januar 2019 se zaključuje, mi pa bi radi, z vami delili osnutke nekaterih dogodkov, ki so zaznamovali naš začetek leta.  Pa začnimo:

ZBOR SV. NIKOLAJA LITIJA

Prvi dogodek cikla Simfonic Voices v novem letu je bil 5.1.  Prisluhnili smo krasni glasbi zbora Sv. Nikolaja Litija, ki je stolnico Marijinega nebovzetja v Kopru začarala z svojimi melodijami. Zbor je izvedel kantato na poezijo slovenskih pesnikov in odlomke iz stare zaveze ob 200. obletnici Grubarjeve uglasbitve »Svete noči« Skaldatelj kantate je Andrej Makor. 
AMBROŽEV ROJSTNI DAN

11. januarja je naš dirigent Ambrož Čopi praznoval rojstni dan.  Z APZ-jem smo bili malce nagajivi in smo ušpičili nekaj posebnega. S pevci smo se skrili v zgornje nadstropje FHŠ-ja in tam tiho počakali nanj. Po nekaj minutah iskanja in začudenja, je Ambrož le prišel v drugo nadstropje, kjer smo se pojavili izza zidu in mu zapeli vse najboljše. Od nas pa je prejel tudi darilo.

Mogoče ni videti, a darilo mu
je bilo res všeč 😆
SESTANKI:

14. 1. je odbor APZ-ja imel  prvi sestanek, kjer smo se pogovarjali o načrtih za leto 2019. Tema sestanka so bili koncerti, ki se bližajo, intenzivne vaje in predvsem festival Aegis Carminis, ki je naš največji projekt tega leta.
 

Ker pa tak projekt zahteva veliko pozornosti, smo se z odborniki ponovno sestali 28.1. in razčistili še nekaj pomembnih zadev, ki so povezane z organizacijo. Porazdelili smo si odgovornosti in se pogovorili o papirjih, ki jih je potrebno še izpolniti…res prava zabava!Aja, saj res…Kaj pa je Aegis Carminis?


Za tiste, ki še ne veste: to je 1. mednarodni mladinski zborovski festival, ki bo potekal od 14. do 17. marca 2019 v Kopru.
Prijavljenih je že veliko odličnih  zborov iz različnih držav, ki se bodo potegovali za lepe nagrade in nam pokazali kaj znajo.
 

Vsem informacijam lahko sledite in si jih ogledate na spletnih straneh: 


https://www.aegiscarminis.si/  


 https://www.facebook.com/Internationa-Youth-Choir-Festival-Aegis-carminis-Koper-Slovenia-739484619745854/

 


Ja, pestro je bilo že na začetku. Le kaj nas še čaka?

Je bil tudi vaš začetek leta tako poln kot naš? Ni komentarjev:

Objavite komentar