sreda, 14. junij 2017

Cracovia Cantans: Jubilate!

Mednarodni zborovski festival Cracovia Cantans je zaključen. 
Z veseljem še na tem mestu sporočamo, da smo s seboj prinesli 1. mesto v kategoriji G - Sakralna glasba in 2. mesto v kategoriji A - Mešani zbori. Za več informacij o programu, sodelujočih in rezultatih vas vabimo k ogledu njihove spletne strani http://www.cracoviacantans.com/

Kategorija G- Sakralna glasba, Kościół Piotra i Pawła (Cerkev Petra in Pavla).

In že je tu sreda, pol osmih. Ta teden ni vaj. Po stanovanju pobiram še zadnje znake nedavnega prihoda s turneje, pregledujem slike in se nasmiham, ko se spomnim raznih internih tipa "kako laja pes na Poljskem", "jaz bom pel samo še/meni so najlepše otroške pesmi v molu" (koliko smo jih prepeli za domov, ljudskih in otroških - nominacijo tokrat dobi "Sijaj sijaj sončece"), Dobro jutro, dober dan Nece Falk na telovadbi ob 6. zjutraj (ja, tako je, če si na vrsti dopoldan), krompirja za kosilo  in še bi lahko naštevala. Poslušam "ta Zelenega" s tekmovanja in si ne morem kaj, da si ne bi zavrtela še posnetka s podelitve, pa s koncerta na Škofijah in enega z vaj in si na ta način podaljšala turnejo še za en dan. 
Pot APZ-ja iz sezone v sezono zaznamujejo prihodi novih in odhodi starih članov, vsakoletna regeneracija in tista neverjetna Ambroževa sposobnost pripeljati do čudovitega napredka, četudi na zadnjih vajah pred tekmovanjem. In če je bila letošnja sezona, kot pravi Ambrož, vsled novostim zastavljena bolj koncertno, je do tega preverjanja v mednarodnem prostoru Ambrožu, Andreji in Luki uspelo vzeti zalet za naslednjo sezono. Komaj čakam slišati še kakšen "Spet je imel prav, Ambrož"

Kategorija A - mešani zbori, Glasbena šola M. Karłowicza.

Gala prireditev s podelitvijo nagrad in koncertom udeležencev v Krakovski filharmoniji. 
Plovi mi, moj brode (A. Čopi). Dirigentka: Andreja Tomažič Hrvatin
APZ Univerze na Primorskem in člani žirije. 
 Člani žirije: Prof. Romuald Twardowski - Poljska(predsednik), Javier Busto - Španija, Rihards Dubra - Riga, Latvija, Paweł Łukaszewski - Poljska, Ko Matsushita - Tokio, Japonska. 
 Ambrož, Andreja in Luka. Naš "dream team"
Predsednica Sanja in Ambrož. 
Druženje ob reki Visli, s čudovitim pogledom na grad in z glasbo z ladjic za podlago. 
Obvezno druženje na zadnji večer - "vsi v eno sobo". ;) 
Posnetek s sobotnega koncerta, Jnjen čeua jti gna'. 
Posnetek s tekmovanja: Zeleni Jurij, kategorija Mešani zbori. 

Dragi APZ-jevci, v čast mi je bilo ponovno stati v vaših vrstah, tako dolge ure na vajah, kot kratke minute na tekmovalnem odru. Najlepša hvala za tako lep sprejem. Naj se prihodnja sezona prične z mislijo, s katero se ta zaključuje, "bili smo dobri, zmoremo biti še boljši". Za glasbo - za užitek. Bruci in brucke pa vztrajajte vsaj 4 sezone. Po tretji boste tako že odvisniki. ;)

Preberite še: Prispevek v Primorskih novicah - Uspeh primorskih pevcev na Poljskem: http://www.primorske.si/Novice/Kultura/Uspeh-primorskih-pevcev-na-Poljskem

Obeta se: 27. junij 2017: Koncert ob 30. rojstnem dnevu skladatelja Andreja Makorja. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar